Banes Motor České Budějovice
02.05.2013, Radek Papáček

Letní příprava na jihu Čech zahájena. Tým půjde hned na led

Druhý květnový den zahájili hokejisté HC Mountfield přípravu na novou hokejovou sezonu. Po loňské obměně a výrazném omlazení kádru je pro Jihočechy dalším krokem především stabilizace stávajícího kádru a jeho vhodné doplnění. „Vyhlásili jsme si za cíl tým perspektivně budovat, a proto musíme nyní především udržet stávající hráče, se kterými jsme byli spokojeni a doplnit na místech, kde potřebujeme. Jednáme tak o příchodu zkušeného útočníka, který by plnil úlohu prvního centra,“ říká Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Novými tvářemi při zahájení sezony byli brankář Ondřej Kacetl a obránce Martin Pláněk. Oba perspektivní mladíci do jihočeské metropole zamířili ze Znojma a klub o jejich příchodu informoval už v průběhu minulé sezony.

Na prvním tréninku se hlásili také obránce Tomáš Harant a útočník Vladimír Škoda, jenž přišli během sezony ze Žiliny a klub s nimi podepsal smlouvy do konce sezony. „Máme o ně zájem i nadále a jednáme s nimi o další spolupráci,“ říká Petr Sailer. Smlouva vypršela také útočníkovi Aleši Kotalíkovi, o jehož služby klub nadále stojí. „Čekáme na jeho vyjádření,“ informuje sportovní manažer.

Z minulého kádru odešli pouze hráči, kteří byli v klubu na hostování a vedení v jejich pokračování nevidělo žádnou další perspektivu. V Českých Budějovicích už tak nebudou působit brankář Lukáš Sáblík a útočníci Ladislav Kohn s Lukášem Luňákem. Na vlastní žádost smlouvu s klubem pak ukončil útočník Robin Soudek, který po operaci kolena dal raději přednost možnosti studia v zahraničí.

Mimo tým jsou zatím reprezentanti René Vydarený a Jakub Kovář. Slovenský obránce bude letos už pošesté reprezentovat svou zemi na mistrovství světa. Jakub Kovář byl sice nominován na šampionát, ale nakonec se kvůli hnisavé angíně musel trenérovi Hadamczikovi omluvit.

Jihočeši půjdou v pondělí hned na led

Hokejisty HC MOUNTFIELD čeká hned na úvod letní přípravy nástup na ledovou plochu. V pondělí vyjedou na kluziště v Hokejovém centru Pouzar. „Letní příprava je poměrně dlouhá, a tak ji obohatíme právě o tento blok na ledové ploše. Jedná se doplnění standardní suché přípravy,“ říká Peter Draisaitl.

Hlavní trenér už přemýšlí v přípravě týmu dopředu. „Tréninky na ledě budou nyní zaměřeny na určité týmové systémy ve hře. Aby si je každý hráč opět zažil a až půjdeme standardně v červenci na led, jak je obvyklé, tak už každý bude vědět, o co se jedná,“ tvrdí charismatický kouč.

V první den letní přípravy každý hráč absolvoval Wingate test (podívejte se video s průběhem testu Ondřeje Kacetla), což je kondiční zátěžový test. Jeho výsledky jsou nejvhodnějším ukazatelem pro kondici profesionálního hokejisty. „I podle těchto výsledků pak uvidíme, jaká dovolená hráče čeká,“ vzkázal Peter Draisaitl hráčům na startu letní přípravy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....