Banes Motor České Budějovice
01.05.2013, Pavel Kortus ml.

Průměrná návštěvnost v Budvar aréně zůstala u loňských čísel

Č. B u d ě j o v i c e – Hokejistům českobudějovického HC MOUNTFIELD se kvapem blíží začátek letní přípravy, ale my se ohlédneme ještě za uplynulou sezonou. Konkrétně na návštěvnost v Budvar aréně, která se v průměru příliš nelišila od předchozích ročníků.

Do Budvar arény si v základní části sezony 2012/13 našlo cestu 113775, což dělá průměrné číslo 4376 diváků. Oproti předchozím ročníkům to žádná velká změna není. V sezoně 2009/2010 to bylo 4620, o rok později pěkných 4774 a v ročníku 2011/12 byla průměrná návštěva v Budvar aréně 4319 diváků.

Kotel českobudějovických fanoušků

V tabulce průměrných domácích návštěv patří Jihočechům desátá příčka. Domácí tabulku ovládly Pardubice s výrazným odstupem od druhého Brna a i třetí Sparta má na Kometu značný deficit. Nejhůře naopak dopadly Třinec a Karlovy Vary, které pořadí uzavíraly.

Venku suverénně nejvíce táhlo Kladno a to hlavně díky přítomnosti Jaromíra Jágra v dresu Rytířů. Za Středočechy se seřadila obě pražská “S“. Na MOUNTFIELD se venku přišlo podívat v průměru 4628 diváků, za což náleží Jihočechům dvanáctá pozice. Poslední dvě místa obsadily Karlovy Vary a Vítkovice. Českobudějovičtí skončili dvanáctí i v průměru obou těchto průměrů.

Za poslední čtyři roky je nejatraktivnějším celkem, který zajíždí na jih Čech, pražská Slavia. Na ní přijde v průměru takřka pět tisícovek fanoušků. V uplynulé sezoně však všechny ostatní převálcovalo Kladno, když Jaromír Jágr dokázal Budvar arénu dvakrát vyprodat. Dlouhodobě nejméně atraktivním celkem je Mladá Boleslav, Karlovy Vary nebo Kometa Brno.

Sociální sítě

Od pondělí 15. 7. začínáme s prodejem permanentek přímo u nás sekretariátu??!Otevírací doba:Pondělí: 9:00 - 12:00 a 13:00 -...

Ondřej Kovařčík, velká útočná předsezónní posila Motoru, už po operaci pilně trénuje. ''Volna jsem si užil až až, takže teď si...

V loňském retro zápase jsme vzpomněli na tým, který vyhrál v roce 1988 základní část nejvyšší soutěže. Tehdy nemohl jeden z jeho...

Jako další vyplnil náš dotazník Daniel Bukač. Jste také fanouškem seriálu Gangy z Birminghamu? ;)