Banes Motor České Budějovice
05.02.2003, Antonín Vansa

`Peter` Jasečko je v Budějovicích moc spokojený

Jestli nastoupí Stanislav Jasečko 14.února do zápasu proti zlínským "Medvědům", odehraje už své 26 utkání za HC České Budějovice v sezoně 2002/03. Pracovitý bek nechce nechat nic náhodě a velmi precizně se připravuje na závěr základní části. Jeho nadlidský výkon na středečním tréninku to jen dokázal...
Pokud nastoupíte proti Zlínu, odehrajete již své 26.utkání. Dosáhnete tím již polovinu všech možných zápasů. Nazrál čas na zhodnocení svých výkonů?
Je to již skoro polovina sezony a zatím to mohu hodnotit jen kladně. Když jsem přicházel, tak to mužstvo nebylo na dobré příčce a teď se nacházíme se na dobrém šestém místě. Podle mě se to rýsuje tak, že bychom tu sezonu mohli dotáhnout do zdárného konce.

Já měl na mysli spíše osobní výkony...cítíte, že byste ještě potřeboval na něčem zapracovat, nebo je vše tak, jak má být?
Hráč nemůže nikdy být spokojený, takže ani já nejsem. Byly takové zápasy, například s Libercem, kdy jsme snad s Barim ani neměli nastupovat. Pamatuji si, že tenkrát jsme dostali všechny čtyři branky a ty body z toho utkání nám teď chybí. Ale jinak, mám-li se na to podívat objektivně, tak je to vcelku dobré.

Navíc jste se v klubovém hodnocení obránců propracoval už na třetí místo. Na to, že jste odehrál o téměř 20 utkání méně zápasů než ostatní, tak je to velmi slušný počin.
Z toho mám velikou radost. I když...těch bodů mohlo být více, někdy chybělo trochu štěstí při zakončení, či při nahrávce, ale i tak jsem velmi spokojen. Ale pro mě je určitě důležitější aby se dařilo týmu. Když se vyhrává a hraje se v pohodě, tak potom přibývají i ty nahrávky a góly.

A co po ekonomické stránce. I s ní jste spokojen?
Určitě. Je vidět, že lidé, kteří tu hokej dělají, tak je to zajímá. Skutečně tady lidé kolem hokeje odvádějí výbornou práci. Z mé strany je tedy určitě spokojenost. Teď záleží jen na tom, jsou-li spokojeni i trenéři a manažer...

Sám jste se k tomu dostal...přichází období, kdy se uzavírají nové kontrakty (např.Málek a Kolařík na Slavii; pozn.aut.), máte už nějaké signály, jak to s Vámi bude dále? Nemýlím-li se, tak Vám po sezoně vyprší smlouva...
Zatím se nic neděje. Manažer mě zatím neoslovil, ačkoliv při podpisu říkal, že do konce ledna otevřeme jednání k případnému prodloužení mého kontraktu. Dnes máme už 5.února a zatím ani slovo...Takže jsem začal jednat já. Oslovil jsem mého manažera, aby se porozhlédl i po jiných klubech, protože to zatím vypadá tak, že ze strany Budějovic ten zájem není. Asi budu hrát někde jinde...

Kdyby se přeci jen generální manažer ozval, tak byste na nová jednání kývl?
Musel by se ozvat, ale zatím se nic neděje. To mě přimělo k názoru, že zájem z budějovické strany není.

Radši zpět...Když jste v týmu působil před dvěma lety, proslul jste několika šarvátkami, na něž se v ochozech dodnes vzpomíná. Letos se ale nic podobného zatím nekoná. Čím to, že jste se takto "uklidnil"?
Trošku jsem změnil styl hokeje a navíc jsem měl i zdravotní potíže a musel jsem jít s váhou dolů. Tuším, že jsem šel ze 100 kil na nynějších devadesátdvě kila. Ono je pak přeci jen 8 kil hodně znát a i v létě při přípravě jsem se soutředil spíše na jiné činnosti než na ty silové věci. Navíc, když hráč sundá v české lize rukavice, tak to automaticky znamená stop do dalšího utkání, ne? Takže já určitě nechci oslabovat tým, už z toho důvodu, že těch obránců máme velmi málo.

Po svém příchodu jste hodně putoval sestavou. Teď jste se zabydlel vedle mladého Barinky, vyhovuje Vám ta spolupráce?
Je to sice ještě mladý kluk, ale roste zápas od zápasu. Je ještě ve věku, kdy se jej snažím trošku na tom ledě usměrnit, ale musím uznat, že to své si vždy uhraje! Když jsem zde působil prvním rokem, tak jsem hrál s Pepou Jindrou a dnes je z něj výborný hokejista. Podobně jsem na tom byl i druhý rok, kdy jsem hrál s Benákem, který přišel z Písku a dnes hraje v základní sestavě Znojma. Chci tím říct, že věřím, že i Michal Barinka bude příští rok takový hokejista, který bude definitivně tím pilířem obrany.

Zbývá sedm zápasů do konce základní části. Jednoduchá a zároveň těžká otázka - mají České Budějovice na play-off?
Asi bych nebyl v pořádku, kdybych tomu nevěřil. To bych tu ani neměl hrát, kdybych v to nedoufal. Teď jsme se docela chytili, jak už jsem říkal, škoda těch bodů s Libercem...i když na druhou stranu nám zase Vsetín věnoval body za kontumaci. Asi se to nějak vykrátilo. Důležité je, abychom teď zabrali v té finální fázi.

Co rozhodne o tom, kdo se do té osmičky nakonec dostane?
Bojovnost, srdíčko a odehrát každých šedesát minut zcela naplno!

Začalo období, kdy si téměř deset dní soutěžní utkání nezahrajete. Na co byl kladen hlavní důraz při tréninku?
Nějaké herní věci, ale i na kondici. Abychom nabrali nějakou fyzičku a vydrželi ten náročný závěr.

Jak jsem to tu dnes pozoroval, tak jste si s Danem Babkou po skončení společného tréninku ještě pořádně přidali...
Já mám pocit, že trénovat se musí stále a naplno. Teď navíc je období, kdy můžeme na té fyzičce pořádně zapracovat, takže si vždycky s Danem přidáváme - ať na tréninku, nebo v posilovně.

Uplynulý týden Vám osobně vyšel na jedničku - získal jste 3 body za gól a dvě asistence. Momentálně jste tedy v naprosté pohodě?
Základ je psychika. Hráč si musí věřit. No a ke mě...já jsem odehrál poslední zápasy docela v pohodě, když teda zapomenu na ten můj propadák s Libercem. Ale jinak je to podle mě dobré - naše pětka dává góly a je třeba, aby se k tomu přidaly i ostatní útoky. Protože Kondor s Pepíkem Štraubem a Tůrou nemohou ten tým táhnout každý zápas.

O těch bodech mluvím proto, že Vás deník Sport zařadil do ideální sestavy minulého týdne...
Jo, všiml jsem si toho. Asi jsem tam kvůli těm bodům, ale hlavně díky tomu Třinci. Řekl bych, že jsme tam zahráli super hokej a pak z toho pramenily i nějaké ty bodíky pro mě. Jen doufám, že nám to ještě chvíli bude pokračovat.

A jak jste se tvářil, když jste objevil v novinách jméno Peter Jasečko?
Hlavně to zarazilo mojí manželku (smích). Já jsem byl v koupelně a najednou jsem zaslechl, jak se směje. Nevěděl jsem co se děje a když jsem vyšel ven, tak mi manželka řekla: „Tak co Peter, jak se máš?" Koukal jsem na ní, co se s ní děje a ona mi pak ukázala ty noviny (smích).

Díky a ať Vám vše vychází tak, jak si sám přejete.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....