Banes Motor České Budějovice
02.04.2013, Miroslav Mayer

Mládežnické reprezentace ještě hrají

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže v Čechách již skončily, ale mládežnické reprezentace mají ještě před sebou přípravné turnaje a osmnáctiletí se dokonce připravují na vrchol sezóny a tou je mistrovství světa v Ufě. Ve všech mládežnických výběrech tentokrát najdeme zástupce českobudějovického hokeje. Nejvíce startů má na svém kontě Luboš Rob.

Reprezentace do šestnácti let

Nejmladší reprezentace má před sebou ještě dvě akce. Nejprve se zúčastní v Přerově Turnaje čtyř, kde změří síly s Ruskem, Finskem a Švédskem a pak ještě dvě přátelská utkání na Slovensku. Na první akci není pozván nikdo z budějovických hráčů, ale na poslední letošní akci by neměl chybět obránce Daniel Klimecký. Letos je to v této kategorii jediný zástupce.

Reprezentace do sedmnácti let

Druhý nejmladší výběr čeká poslední akce této sezóny a tou je Turnaj čtyř v Kravařích. Sraz nominovaných je již 4. dubna a samotný turnaj se odehraje od 12-14. dubna. Ještě před tímto turnajem sehrají Češi dva přátelské zápasy se Švédy. V nominaci je Jiří Smejkal, který letos odehrál většinu reprezentačních akcí. Z odchovanců klubu je ještě třeba zmínit Lukáše Vopelku, který působí ve Švédsku a Pavla Pýchu, který hraje za Salcburk. Mezi náhradníky pak najdeme ještě brankáře Aleše Sovu.

Reprezentace do osmnácti let

V současné době určitě nejsledovanější reprezentační výběr mládeže. Právě končí jedna část přípravného kempu a bude začínat druhá část. Ta proběhne od šestého do čtrnáctého dubna v Břeclavi a jeho součástí budou dvě přátelská utkání se Slovenskem. Samotný šampionát se bude konat od 18.4 do 28.4. v Rusku v Ufě. V nominaci je zatím Luboš Rob, který má za sebou také většinu letošního programu reprezentace. O šampionátu i dalším působení Luboše Roba přineseme postupně další informace. Loni nebyl na MS do osmnácti let po delší době žádný hráč z Českých Budějovic. Letos by tomu mohlo být opět jinak.

Reprezentace do devatenácti let

Devatenáctka je prakticky příprava pro příští sezónu dvacítky. V nominaci se objevují hráči, kteří mají šanci zahrát si na šampionátu dvacetiletých příští rok. Na programu je poslední akce této sezóny a tou je Turnaj čtyř v Bratislavě a ještě přípravné utkání s Finskem. Budějovický hokej má své zastoupení v obraně. Tam jsou nominováni dva hráči se zkušenostmi z Tipsport extraligy a to Karel Plášil a Tomáš Prokop. Oba tak živí naději na šampionát v příštím roce.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....