Banes Motor České Budějovice
29.03.2013, HC České Budějovice

HC České Budějovice je sportovním partnerem Modrého běhu

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejový oddíl HC České Budějovice se stal Hlavním sportovním partnerem Modrého běhu.
Vážení hokejoví rodiče,
před několika dny jsem byl osloven organizátory Nadačního běhu s výtěžkem pro autistické děti, zda by se HC České Budějovice nechtělo stát Hlavním sportovním partnerem tohoto Modrého běhu (pozn.: modrá je celosvětově uznávaná barva autistů).

Je mi jasné, že v dnešní době, kdy charitativní sbírky Vás atakují na každém druhém rohu, je těžké najít ještě vůli k charitativní činnosti. Nicméně po vyslechnutí záměrů tohoto běhu a cílení získaných prostředků jsem se rozhodl, že Vás tímto mailem požádám o účast na tomto projektu.

Charitativní popis akce:

Celý výtěžek běhu je věnován na zprovoznění Komunitního centra pro rodiny pečující o děti s autismem - Občanské sdružení JAU.

Sdružení vzniklo v roce 2010 díky aktivitám rodičům dětí s různými formami poruch autistického spektra (PAS), kteří cítili silnou potřebu změnit kvalitu života nejen svých dětí s autismem, ale i jejich zdravých sourozenců a i jich samotných. Jejich aktivity směřují ke spolupráci se státní správou, magistrátem, ostatními neziskovými organizacemi a odborníky a podporují vznik vhodných sociálních služeb a aktivit, které odpovídají potřebám lidí s autismem.

Sportovní popis akce:

Akce se koná 6.dubna 2013 (registrace od 8,30, start v 10,00). Start a cíl je u restaurace Paluba v Krajinské ulici. Organizátoři mají v úmyslu zorganizovat běh na dvou okruzích – malý okruh cca 3 km a velký okruh cca 7 km. Podrobnější informace o registraci a časovém plánu celé akce najdete na webových stánkách Občanského sdružení JAU (http://www.autiste-jihu.cz/ )

Samotnou účastí v některém z okruhů běhu či pouhým přispěním „startovného bez běhu“ každý účastník svým malým dílem může pomoci shromáždit částku, která může být pro Občanské sdružení JAU velmi významná.

Tímto partnerstvím HC ČB s tímto projektem a Vaší účastí (jak rodičů, tak dětí) lze pro Vás spojit příjemné s užitečným. Příjemný pocit finanční podpory lidí, kteří nemají na růžích ustláno a užitečný pocit protažení svého těla během. Charita není věc, do které lze někoho nutit, zde si musí člověk sám v sobě vnitřně uvědomit, že ne každého potkalo to štěstí (které mnohdy bereme jako samozřejmost) mít a vychovávat duševně a tělesně zcela zdravé dítě.

Samozřejmě nemohu, nechci a ani nemám právo nikoho do účasti na tomto projektu nutit. Nicméně zvažte prosím své časové možnosti tuto první dubnovou sobotu a pokuste se přijít v co nejhojnějším počtu. Zároveň si dovoluji požádat, aby Vaše děti běžely v HC tričkách, a vyjádřili tím tak sounáležitost s oddílem a podpořili naše partnerství s tímto Modrým během.

Děkuji

Aleš Krátoška – manažer mládeže HC ČB

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....