Banes Motor České Budějovice
17.03.2013, David Nekvinda, Matěj Mayer

Každý hráč přijal svou roli v týmu, to vedlo k vítězství, raduje se trenér Jan Trummer

Č. B u d ě j o v i c e - První stanovený cíl starší dorost Českých Budějovic splnil. Vyřadil v prvním kole play-off Kometu Brno, která byla po základní části favorizovanějším mužstvem. Sérii hranou na dvě vítězství musel nakonec rozhodnout až třetí duel. Ten však Jihočeši s přehledem ovládli a mohou se radovat z postupu do čtvrtfinále. Přinášíme vám rozhovory s trenéry obou celků a jako bonus také videorozhovor s kapitánem Komety a brankářem Českých Budějovic Alešem Sovou. O něm se vyjádřil i Jan Trummer. „Byl určitě naším nejlepším hráčem. Odchytal výborné utkání,“ zhodnotil českobudějovický kouč.

Trenér českobudějovického týmu Jan Trummer mohl být naopak po třetím zápase série mnohem spokojenější, než po páteční prohře. „Rozebrali jsme si druhý zápas, řekli jsme si, co nás v něm nejvíce tlačilo. To jsme od základů změnili. Včera jsme ve středním pásmu ustupovali, dneska jsme ho hráli perfektně. Chtěli jsme si pohlídat nejnebezpečnějšího hráče Kometa Jenyše, což se nám povedlo. Samozřejmě nám pomohlo i štěstí, když se dostal do několika šancí, jednou nastřelil i tyčku. Nám se naopak podařilo ujet při první přesilové hře soupeře a dát gól. Tím jsme se uklidnili a hráli hru, kterou jsme si řekli, až do konce utkání. K tomu jsme přidali další dvě trefy a vedení 3:0 už jsme si pohlídali,“ obsáhle zhodnotil závěrečný zápas osmifinálové série českobudějovický trenér.

Jan Trummer

V zápase se dost jiskřilo a často vylučovalo. Neplynulost hry většinou více vyhovuje vedoucímu týmu, kterým byly od začátku zápasu České Budějovice. „Kouskování hry nám také pomohlo. Ale na přesilovky soupeře jsme se dobře připravili. Snažili jsme se Brňany vytlačovat, což se nám dařilo. I když to je pro kluky hodně vysilující, tak jsme to dokázali pohlídat tak, že si Kometa v přesilovkách nevytvořila až tolik nebezpečných situací,“ pochvaloval si Jan Trummer.

Velký podíl na postupu Českých Budějovic měl brankář Aleš Sova. Ten ve druhém zápase střídal, druhý den ale zavřel branku a Kometě dovolil vstřelit jen jeden gól. „V tomto utkání byl určitě naším nejlepším hráčem. Odchytal výborné utkání. Domácí jeli sami dvakrát na bránu, v závěru měli také nebezpečné situace. Ale semknul se celý tým, gólmanem to začíná a posledním náhradníkem končí. Všichni přijali svoji roli a to dnes vedlo k vítězství. Za to jim moc děkujeme,“ vzkazuje svým svěřencům trenér, který si na play-off obarvil vousy, aby dal najevo soudržnost s týmem.

Ihned po závěrečné siréně propukli hráči u jihu Čech ve velký jásot, dlouho se ale unášet na vlnách radosti rozhodně nemůžou. „Klukům samozřejmě pogratulujeme. Určitě ale budeme opatrní v tom, aby nebyly žádné velké oslavy. Play-off je velmi rychlé. V neděli potrénujeme a v pondělí nás už čeká další zápas,“ obrací se Trummer ve svých myšlenkách směrem ke čtvrtfinále.

Kluci se nemají za co stydět, říká trenér brněnské Komety Roman Meluzín

Chvíli po konci sezony nebylo pochopitelně asistentu trenéra brněnského staršího dorostu Romanu Meluzínovi zrovna do zpěvu. „Pocity určitě nejsou moc příjemné. Každé vypadnutí z play-off bolí. Ale kluci se nemají za co stydět, jak za dnešní zápas, tak za celou sezonu. Ta byla parádní,“ chválil mistr světa z roku 1996 své svěřence několik minut po prohře s Českými Budějovicemi.

Roman Meluzín

Páteční druhý zápas série na domácím ledě Kometa jasně ovládla, třetí duel ale vypadal velmi odlišně. „Hosté dobře vycházeli z obrany. Myslím, že rozhodovalo, kdo vstřelí první branku. To se podařilo Budějovicím a dnes jim to hodně pomohlo,“ hledal Roman Meluzín příčiny prohry v rozhodujícím zápase osmifinálové série.

Kometa sice tahala v zápase za kratší konec provazu, šancí však měla také dostatek. V koncovce se ale Brňanům nedařilo. „To se klukům nedá vyčítat. Kluci chtěli hrozně moc, ale možná i z přemíry snahy ty šance neproměňovali. To byla škoda,“ nevyčítá asistent trenéra Karla Berana svým svěřencům zahozené příležitosti.

V kabině staršího dorostu Komety po utkání ze zřejmých důvodů nebylo veselo, brzký konec v play-off hráče zasáhl. „V kabině mají kluci hlavy dole, někteří to možná i obrečí. Ale takový je hokejový život. Oklepeme se z toho a brzy se začneme připravovat na další sezonu,“ říká Meluzín, který v role trenéra absolvoval svou první sezonu po skončení aktivní hráčské kariéry.

VIDEO: Ohlasy Adama Kozla a Aleše Sovy

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....