Banes Motor České Budějovice
12.03.2013, Miroslav Mayer

„Kometu chceme něčím překvapit,“ říká Jan Trummer

Č. B u d ě j o v i c e - Starší dorost se jako jediný tým z mládežnických mužstev dostal letos do play-off. O jeho účasti ve vrcholu sezóny bylo jasno již dříve a jen se do konce soutěže čekalo, kdo bude soupeřem Jihočechů. Letos byl hlavním trenérem mužstva Jan Trummer, který spolu s asistentem Filipem Turkem mají zásluhu na postupu mužstva.
Do nadstavbové části jste se dostali na poslední chvíli, ale pak jste měli play-off jisté. Jaká byla nadstavbová část?
Chtěli jsme už obehrávat mladší hráče a pak jsme čekali, jak dopadne juniorka, zda budeme mít k dispozici Roba a Paška. Hodně hráčů si v reprezentační přestávce vyzkoušelo trénink juniorky a někteří si tam i zahráli zápas. Nadstavbovou část jsme tedy brali spíše jako přípravu na vrchol sezóny a tou je play-off.

Znamená to tedy, že jste rezignovali na tabulkové postavení?
To ne. Chtěli jsme být na takové pozici, abychom měli výhodu domácího prostředí na případné rozhodující zápasy. Když jsme začali vyhrávat, tak se dařilo i týmům kolem nás. Sice jsme některé soupeře před námi stáhli, ale nakonec z toho bylo jedenácté místo.

Dopadlo to tak, že se prvním soupeřem pro play-off stala Kometa Brno. Co říct o tomto soupeři?
Letos jsme se v soutěži utkali jen dvakrát. V Brně jsme odehráli zápas ve značně oslabené sestavě a předveli jsme tam solidní výkon, byť jsme prohráli 2:4. Hlavně zápas v Brně nebude jednoduchý, protože hráli velmi důrazně a bojím se i rozhodčích, kteří některé věci rozhodli jinak, než jsme je viděli my. Teď jsme v pátek s nimi sehráli zápas v Budvar aréně. Zápas měl velkou kvalitu bruslařsky i v nasazení. Kometa přivezla jiný tým, než hrál u nich doma a mohou ještě použít jednoho hráče z juniorky.

Jaké jsou největší přednosti Komety?
Je to tým, který má dobře zorganizovanou obranu a dokáže rychle přejít z obrany do útoku a vytváří si brejkové situace. Bude se jednat o souboj jednoho z nejlepších útoků proti jedné z nejlepších obran.

Směřujete speciálně k tomu i cvičení v tréninku?
Samozřejmě se na to zaměřujeme. Přečetli jsme jejich hru a připravujeme něco, čím bychom je mohli překvapit. Zaměříme se i na jejich silnou stránku a tou je založení rychlého protiútoku.

Vrchol sezóny se tedy blíží a zároveň je tu otázka, kam až chcete letos tímto mužstvem dojít?
Letos jsme si vyzkoušeli, že hrát se dá úplně s každým. Každý se dá porazit a každý může porazit vás. Důkazem je i naše vítězství na ledě prvního týmu soutěže Třince. Bude to o momentální formě týmu, jak se semknou kluci, jaké budou mít nasazení a jak budou chtít bojovat dál a samozřejmě, kdo udělá méně chyb. Moje cíle jsou vždy nejvyšší.


Čtěte také:
„V play-off ukážeme, co v nás je!“ burcuje starší dorostenec Josef Žáček

Starším dorostencům stojí jako první v cestě za úspěchem Kometa Brno

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....