Banes Motor České Budějovice
11.03.2013, HC České Budějovice

Hopsárium 2013

Č. B u d ě j o v i c e - V sobotu 2.3.2013 se na ZS v Č. Budějovicích konal 1.ročník Hopsárium cupu pořádaný pro 1. a 2.třídy. Nad turnajem převzalo patronát Statutární město České Budějovice, Hopsárium - svět rodinné zábavy a HC České Budějovice. Naše pozvání přijaly týmy z HC Tábora a HC Příbrami. Celý turnaj byl rozdělen do dvou skupin pro ročníky 2005 a 2006.

Naše pozváni přijaly týmy Tábora a HC Příbrami. Celý turnaj byl rozdělen do dvou skupin pro ročníky 2005 a 2006. Za domácí nastoupily v obou skupinách dva týmy, a tak každý tým sehrál 3 utkání.

Díky rodičům domácích hráčů bylo připraveno pro všechny děti a rodiče bohaté občerstvení, které bylo všemi příznivě přijato a z ohlasu všech bylo vidět, že se rodičům i dětem turnaj líbil.

Pro domácí fanoušky bylo asi nejzajímavější úvodní utkání, kdy proti sobě nastoupily oba týmy Českých Budějovic. V ročníku 2005 se odehrál napínavý zápas, kdy jeden tým vedl již o 6 branek, ale nakonec zápas skončil remízou a o vítězi utkání rozhodly až nájezdy. Také oba týmy ročníku 2006 sehrály vyrovnaný zápas, který skončil výhrou pouze o jedinou branku. I do dalších zápasů nastoupili hráči s chutí a s většími či menšími úspěchy bojovali o vítězství.

Pořadí v turnaji

Ročník 2005
1. HC Tábor
2. HC Č. Budějovce I
3. HC Příbram
4. HC Č. Budějovice II

Ročník 2006 1. HC Tábor 2. HC Příbram 3. HC Č.Budějovice I 4. HC Č.Budějovice II

Dále byly organizátory turnaje vyhlášeny zvláštní ceny, které hráčům osobně předávali hokejisté z A-týmu Michael Kolarz a Peter Mikuš.

- nejlepšího hráče turnaje, kterou obdržel za ročník 2005 Lukáš Váňa z HC ČB, a za ročník 2006 Petr Pospíchal z HC Tábor

- nejlepšího střelce turnaje, kterou obdržel za ročník 2005 Vojtěch Spěváček z HC Tábor, a za ročník 2006 Matěj Hájek z HC Příbram

- nejlepšího brankáře turnaje, kterou obdržela za ročník 2005 Ema Podušková z HC Příbram, a za ročník 2006 Richard Masopust z HC ČB.

Vzhledem k tomu, že organizátoři turnaje měli připravené ceny pro všechny zúčastněné hráče, nebyl nikdo, kdo by odjížděl z turnaje zklamaný.

Za bezchybnou organizaci turnaje patří poděkování trenérům obou domácích týmů a také vedoucím mužstva ročníku 2005 panu Ladislavu Váňovi a za ročník 2006 panu Karlu Zevlovi. Bez podpory hlavního sponzora Hopsárium.cz a spoluorganizátorů města Českých Budějovic a HC České Budějovice by celý turnaj nemohl být zorganizován.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....