Banes Motor České Budějovice
09.03.2013, Petr Kaše

JUN: KLA - CEB 3:2 - Jihočeši zakončili sezonu porážkou

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Poslední utkání sezony měli na programu českobudějovičtí junioři. Ti na hřišti Kladna sahali po zisku alespoň bodu, vyrovnaný stav ale dlouho udržet nedokázali a nakonec odjíždí s prázdnou. I přes prohru se Jihočeši zachránili a také v příštím ročníku budou nastupovat v nejvyšší soutěži.

Do vedení poslal domácí Jakub Pípal, jenž využil závaru před Gábou a otevřel skóre utkání - 1:0. O šest minut později navýšil vedení Rytířů Tomáš Redilich, který nebráněný přejel modrou čáru a střelou zápěstím vymetl pavučinku v Gábově brance - 2:0. Ještě do přestávky vykřesal jiskřičku naděje pro hosty Jan Michálek, který se trefil přesnou střelou 23 vteřin před první sirénou - 2:1.

V prostřední části dostali domácí možnost navýšit své vedení, když na trestnou lavici putoval Přibyl, ale hostující obrana v čele s Gábou odolala. Za zmínku stojí ještě desetiminutový osobní trest, který obdržel domácí útočník Jiří Veber za nesportovní chování.

Vyrovnání měl na holi ve 48. minutě Přibyl, ale jeho střela orazítkovala pouze horní tyč Exnerovy branky. Jihočechům se přesto podařilo vyrovnat a to dokonce ve vlastním oslabení. Plášil vystihl rozehrávku Kladna, vyslal do úniku Martina Brabce a ten se nemýlil - 2:2. Vyrovnaný stav, bohužel pro hosty, dlouho nevydržel. O třicet vteřin později si Jakub Pípal počkal až mu najede Jiří Kalla a ten střelou do odkryté klece vrátil vedení na stranu domácích - 3:2.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice