Banes Motor České Budějovice
09.03.2013, Radek Papáček

Peter Draisaitl: Posun byl vidět. Na podrobnou analýzu je ale ještě čas

Po změnách ve vedení klubu si jej HC MOUNTFIELD před letošní sezonou vybral na místo hlavního trenéra, aby naplňoval jeho vizi. Přestože byl Peter Draisaitl pro leckoho z příznivců neznámou tváří. Svojí odbornou prací na hokejovém jihu Čech nakonec odvedl velký kus práce. Převzal omlazený tým s mnoha odchovanci a i přes početnou marodku po celou sezonu mu dokázal vtisknout tvář. Cesta českobudějovických bojovníků nakonec skončila v předkole playoff. „Mrzí nás, že jsme postup nedokončili. Měli jsme to ve vlastních rukách,“ říká Peter Draisaitl.

„Sérii jsme při tom dobře odstartovali. Pavel Kantor v prvním utkání udržel čisté konto, dostali jsme se do vedení. Poté jsme získali i jedno vítězství ve Vítkovicích a měli možnost dvakrát využít mečbol. Proto nás mrzí, že jsme to nedotáhli do konce,“ říká charismatický kouč.

V rozhodujícím pátém utkání viděla Budvar Aréna strhující podívanou. Protože se hrálo do rozhodnutí ve hře, prodloužení se protáhlo až do 114. minuty. Fanoušci tak v báječné atmosféře viděli téměř dva zápasy za sebou. „Za sebe jsem to ani nijak tolik nevnímal. Během přestávek při prodloužení jsme se pak hráčům vždy snažili říct jen stručně, na co se soustředit.“

Peter Draisaitl na lavičce HC Mountfield

Budvar Aréna hnala své oblíbence za postupovým vítězným gólem. Ten ale nakonec padl na druhé straně. Trefil se vítkovický Húževka po přečíslení dvou útočníků na jednoho obránce. „Byla to přesně ta situace, na kterou jsme se v kabině upozorňovali,“ mrzelo Draisaitla.

Jeho tým měl při tom několik příležitostí, jak zápas rozhodnout. „Nechyběly střely, šance, tlak do brány. Ale zkrátka jsme nic z toho nedokázali proměnit.“ Jihočeši ztroskotali na výborném gólmanovi. „Opět se potvrdilo, jak důležitou mají gólmani v playoff roli. Šindelář chytal v pátém duelu fantasticky. Ale to náš Kovář také,“ hodnotil kouč HC MOUNTFIELD.

Mezi hráči bylo po utkání cítit velké zklamání. V utkání byli lepším týmem. „O tom však nemá cenu diskutovat, to teď není podstatné a ani to nikoho nezajímá. Vítkovice oproti nám našly cestu, jak sérii vyhrát. Takže jim nezbývá, než pogratulovat k postupu,“ uvedl Peter Draisaitl.

Pro Jihočechy tak hokejová sezona plná změn ve vedení klubu, trenérském týmu a hráčském kádru končí. „Před sezonou jsme se vydali na nějakou cestu, kterou určilo vedení klubu. Myslím, že nějaký posun byl vidět. Ale na podrobnou analýzu bude ještě čas. Se všemi hráči budeme v příštím týdnu teprve mluvit a vše rozebereme. Nicméně jsme zklamaní, že je první polovina března a v Českých Budějovicích se už pro fanoušky nehraje hokej,“ dodal hlavní trenér HC MOUNTFIELD.

Peter Draisaitl nyní začne českobudějovický celek připravovat na příští sezonu. Vedení klubu s ním a jeho trenérským týmem po vzájemné spokojenosti prodloužilo smlouvu i na nadcházející ročník. Na svou dosavadní práci tak opět naváže s kolegou Radkem Bělohlavem a trenérem brankářů Romanem Turkem, jejichž činnost zastřeší sportovní manažer Petr Sailer.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....