Banes Motor České Budějovice
06.03.2013, Michal Špírek

Kdo s koho? Už ve čtvrtek se v Budvar aréně rozhodne o postupujícím!

Drama jak se patří. Série předkola play-off mezi Českými Budějovicemi a Vítkovicemi se za stavu 2:2 přesouvá k rozhodujícímu zápasu na jih Čech. Přijďte pomoci týmu HC MOUNTFIELD udělat ten nejdůležitější krok! Vše vypukne ve čtvrtek v 17:30.

5. utkání předkola play-off mezi HC MOUNTFIELD a Vítkovicemi

HC MOUNTFIELD - HC Vítkovice Steel
čtvrtek 7.3. - 17:30
Budvar aréna

Stav série: 2:2.
Výsledky utkání: 3:0, 0:4, 2:1, 1:5



Jihočeši měli ve čtvrtém zápase série k dispozici mečbol, ten ale Vítkovice suverénně odvrátily. Rozhodovat se tak bude ve čtvrtek před českobudějovickými fanoušky. Pro celky to bude již páté utkání v sedmi dnech! Tentokrát ale půjde skutečně o vše - kdo tedy prokáže více fyzických sil a oslaví postup do čtvrtfinále?

Vítkovice se v sérii mohou spolehnout na brankáře Šindeláře. A to přitom původně vstupoval do předkola jako dvojka, když kryl záda Málkovi. Šindelář obdržel ve třech odchytaných zápasech pouhé tři branky. Vítkovičtí se mohou pyšnit daleko lepší úspěšností střelby - na vstřelený gól potřebují v sérii v průměru deset střel, zatímco Českobudějovičtí hned 26! Zajímavostí je, že v každém z odehraných utkání zatím platilo, že kdo vstřelil první branku, radoval se na konci z vítězství.

Ve vítkovické sestavě v posledním duelu scházel obránce Marek Malík, pro páté utkání pak modrobílí zaznamenali další ztrátu. Předčasně totiž skončila letošní sezóna pro útočníka Lukáše Klimka, který po střetu s českobudějovickým Peterem Frühaufem čtvrté utkání série nedohrál. Rentgenové vyšetření nakonec prokázalo zlomeninu zápěstí, což znamená, že Klimek do dalších bojů play-off nezasáhne. Vedení vítkovického klub podalo podnět disciplinární komisi, aby střet mezi zmíněnými hráči prošetřila. Českobudějovičtí by měli mít k dispozici stejný kádr jako v předchozím průběhu předkola.

V souvislosti s pátým utkáním předkola je potřeba upozornit na jednu odlišnost od předchozích bojů. V případě remízy po základní hrací době totiž v pátém duelu předkola následuje dvacetiminutové prodloužení a pokud v něm nebude vstřelena branka, pak po přestávce a úpravě ledu následuje další prodloužení až do "zlatého gólu". Prodloužení se v tomto případě hraje v pěti hráčích na obou stranách. Suma sumárum, zápas nemohou rozhodnout samostatné nájezdy.

Výhra - prohra - výhra - prohra. V takovémto sledu šly zápasy z pohledu českobudějovického celku a fanoušci HC MOUNTFIELD si jistě přejí, aby posloupnost zůstala zachována. Přijďte povzbudit tým k postupu, vstupenky i na toto rozhodující utkání předkola zůstávají zlevněné!

Předkolo play-off mezi HC MOUNTFIELD a Vítkovicemi jsme detailně přiblížili v tomto článku.


Předpokládané sestavy
HC MOUNTFIELD: Kovář – Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank, Plášil – Suja, Mertl, Podlešák – Dej, Kotalík, Šimánek – Knotek, Langhammer, Květoň – Švihálek, Červený, Škoda - Luňák.

HC Vítkovice Steel: Šindelář – R. Stehlík, Barinka, Sloboda, Voráček, L. Kovář, Rehák, Kudělka – J. Káňa, Burger, Szturc – Huna, Roman, Svačina – Strapáč, R. Hruška, Húževka – Šedivý, Kolouch.


Statistiky před 5. utkáním
HC MOUNTFIELD
vs
HC Vítkovice Steel
Frühauf, Podlešák, Mertl, Knotek - 2 body
Nejproduktivnější hráč v sérii
Vladimír Svačina 4 (1+3)
Škoda, Švihálek, Červený (+1)
Kotalík, Šimánek, Dej (-5)
+/- bodování
Richard Stehlík(+4)
Bartánus, Malík (-1)
Aleš Kotalík (14)
Nejtrestanější hráč
Marek Malík (18)
Pavel Kantor 91,07% - 2,14
Jakub Kovář 87,18% - 3,00
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Roman Málek 93,62% - 3,00
Filip Šindelář 97,37% - 1,01
161
Celkový počet střel v sérii
95
6
Počet nastřílených branek
10
44
Trestných minut v sérii
66
3
Počet nastřílených branek v přesilovce
2
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....