Banes Motor České Budějovice
06.03.2013, Michal Špírek

Kdo s koho? Už ve čtvrtek se v Budvar aréně rozhodne o postupujícím!

Drama jak se patří. Série předkola play-off mezi Českými Budějovicemi a Vítkovicemi se za stavu 2:2 přesouvá k rozhodujícímu zápasu na jih Čech. Přijďte pomoci týmu HC MOUNTFIELD udělat ten nejdůležitější krok! Vše vypukne ve čtvrtek v 17:30.

5. utkání předkola play-off mezi HC MOUNTFIELD a Vítkovicemi

HC MOUNTFIELD - HC Vítkovice Steel
čtvrtek 7.3. - 17:30
Budvar aréna

Stav série: 2:2.
Výsledky utkání: 3:0, 0:4, 2:1, 1:5



Jihočeši měli ve čtvrtém zápase série k dispozici mečbol, ten ale Vítkovice suverénně odvrátily. Rozhodovat se tak bude ve čtvrtek před českobudějovickými fanoušky. Pro celky to bude již páté utkání v sedmi dnech! Tentokrát ale půjde skutečně o vše - kdo tedy prokáže více fyzických sil a oslaví postup do čtvrtfinále?

Vítkovice se v sérii mohou spolehnout na brankáře Šindeláře. A to přitom původně vstupoval do předkola jako dvojka, když kryl záda Málkovi. Šindelář obdržel ve třech odchytaných zápasech pouhé tři branky. Vítkovičtí se mohou pyšnit daleko lepší úspěšností střelby - na vstřelený gól potřebují v sérii v průměru deset střel, zatímco Českobudějovičtí hned 26! Zajímavostí je, že v každém z odehraných utkání zatím platilo, že kdo vstřelil první branku, radoval se na konci z vítězství.

Ve vítkovické sestavě v posledním duelu scházel obránce Marek Malík, pro páté utkání pak modrobílí zaznamenali další ztrátu. Předčasně totiž skončila letošní sezóna pro útočníka Lukáše Klimka, který po střetu s českobudějovickým Peterem Frühaufem čtvrté utkání série nedohrál. Rentgenové vyšetření nakonec prokázalo zlomeninu zápěstí, což znamená, že Klimek do dalších bojů play-off nezasáhne. Vedení vítkovického klub podalo podnět disciplinární komisi, aby střet mezi zmíněnými hráči prošetřila. Českobudějovičtí by měli mít k dispozici stejný kádr jako v předchozím průběhu předkola.

V souvislosti s pátým utkáním předkola je potřeba upozornit na jednu odlišnost od předchozích bojů. V případě remízy po základní hrací době totiž v pátém duelu předkola následuje dvacetiminutové prodloužení a pokud v něm nebude vstřelena branka, pak po přestávce a úpravě ledu následuje další prodloužení až do "zlatého gólu". Prodloužení se v tomto případě hraje v pěti hráčích na obou stranách. Suma sumárum, zápas nemohou rozhodnout samostatné nájezdy.

Výhra - prohra - výhra - prohra. V takovémto sledu šly zápasy z pohledu českobudějovického celku a fanoušci HC MOUNTFIELD si jistě přejí, aby posloupnost zůstala zachována. Přijďte povzbudit tým k postupu, vstupenky i na toto rozhodující utkání předkola zůstávají zlevněné!

Předkolo play-off mezi HC MOUNTFIELD a Vítkovicemi jsme detailně přiblížili v tomto článku.


Předpokládané sestavy
HC MOUNTFIELD: Kovář – Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank, Plášil – Suja, Mertl, Podlešák – Dej, Kotalík, Šimánek – Knotek, Langhammer, Květoň – Švihálek, Červený, Škoda - Luňák.

HC Vítkovice Steel: Šindelář – R. Stehlík, Barinka, Sloboda, Voráček, L. Kovář, Rehák, Kudělka – J. Káňa, Burger, Szturc – Huna, Roman, Svačina – Strapáč, R. Hruška, Húževka – Šedivý, Kolouch.


Statistiky před 5. utkáním
HC MOUNTFIELD
vs
HC Vítkovice Steel
Frühauf, Podlešák, Mertl, Knotek - 2 body
Nejproduktivnější hráč v sérii
Vladimír Svačina 4 (1+3)
Škoda, Švihálek, Červený (+1)
Kotalík, Šimánek, Dej (-5)
+/- bodování
Richard Stehlík(+4)
Bartánus, Malík (-1)
Aleš Kotalík (14)
Nejtrestanější hráč
Marek Malík (18)
Pavel Kantor 91,07% - 2,14
Jakub Kovář 87,18% - 3,00
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Roman Málek 93,62% - 3,00
Filip Šindelář 97,37% - 1,01
161
Celkový počet střel v sérii
95
6
Počet nastřílených branek
10
44
Trestných minut v sérii
66
3
Počet nastřílených branek v přesilovce
2
Sociální sítě

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...

JE TO TU ????! Už ve středu 18.9. odstartujeme nový extraligový ročník utkáním proti HC Energie Karlovy Vary ??! Přijď podpořit...

Přípravné období má nejen Banes Motor za sebou, teď už vše spěje k zahájení nového ročníku Tipsport extraligy! Sezónu zahájí...

Prázdniny sice skončily, ale zábava pokračuje!Využijte v sobotu 21. 9. příležitosti řídit nové modely Škoda Superb a Kodiaq v ČEZ...