Banes Motor České Budějovice
26.01.2013, Lukáš Dvořák

SDO: CEB - VIT 4:2 - Až šesté utkání přineslo tři body

Č. B u d ě j o v i c e - Konečně se dorostenci dočkali. Až v šestém utkání nadstavbové části Extraligy staršího dorostu dosáhli na plný zisk tří bodů. Po včerejší prohře s lídrem z Třince dnes zvládli utkání s Vítkovicemi a zvítězili 4:2. Na vítězství se podílel dvěma střeleckými zásahy Aleš Krátoška.

Sobotní poledne se neslo v duchu prezidentských voleb, ale také šestého kola nadstavbové části Extraligy staršího dorostu. Na led Českých Budějovic přijel aktuálně pátý tým tabulky, HC Vítkovice STEEL. Domácí nezačali dobře. Hned po dvanácti vteřinách tohoto důležitého utkání byl vyloučen jeden z klíčových českobudějovických hráčů, Jiří Smejkal. Ten obdržel trest na 5 minut + do konce utkání za vražení na hrazení a v úvodu tak postavil své spoluhráče pod tlak. Ti však tuto situaci zvládli a neinkasovali. I domácí během prvního dějství sehráli jednu přesilovou hru. Nedokázali ji sice využít, ale tři sekundy po návratu potrestaného hráče hostí se prosadil David Ruda, který zvládl překonat hostujícího brankáře Šrámka. Rudovi na jeho trefu přesně přihrávali Pašek s Pieglem. Neuběhla ani celá minuta a střelecký účet se měnil podruhé. Vítkovický strážce svatyně Šrámek opět lovil puk ze své sítě, když se dokázal po asistencích Suchánka a Matouška prosadit Aleš Krátoška. Domácím se tak dařilo více a do druhé části si zvládli přenést dvoubrankový náskok.

Druhá třetina byla ve znamení vyrovnané bitvy obou týmů. Domácí měli na svém kontě vedení, které nechtěli promarnit, vzhledem k jejich prozatímním výkonům. Proto se velká část soubojů první poloviny třetiny odehrávala ve středním pásmu. Vyjma dvou přesilových her, na každé straně jedné, které ovšem nebyly využity. Zbytečný desetiminutový trest za nesportovní chování si stihnul v polovině utkání vykoledovat domácí Václav Pašek. Dlouho se stav utkání neměnil. To platilo až do osmatřicáté minuty. Hosty ke zdramatizování přiblížil útočník Samuel Ollender. Tomu se povedlo po Sysalovo přihrávce vstřelit kontaktní branku. Následovalo však něco, co nikdo nečekal. Spolu se závěrečným hvizdem se domácím opět povedlo zvýšit náskok na dvě branky. Úspěšným střelcem se stal, již podruhé, Aleš Krátoška, kterému nahrával Žáček. Budějovičtí tak do třetí třetiny šli s totožným náskokem jako do té druhé.

Hosté se opět mohli na začátku poslední části dotáhnout na dorostence Českých Budějovic. Nedokázali však využít dvě přesilové hry, které jim byly nabídnuty. Celá třetina se nesla v ospalém duchu, nikdo nechtěl udělat chybu, která by mohla být pro obě strany klíčová. S postupem času se v závěru začalo vyostřovat. Na začátku třiapadesáté minuty byl vyloučen Krátoška na domácí straně, který obdržel dvě plus deset minut za napadení do oblasti hlavy a krku. Na hostující straně obdržel Česlík dokonce o dve minuty více, jeho trest byl klasifikován pouze jako napadení. Hosté se Jihočechům přeci jen přiblížili. Na konci sedmapadesáté minuty vstřelil branku na 3:2 Aleš Škutchan a bylo v závěru o co hrát. Jenže o pár sekund později bylo nařízeno proti Vítkovicím trestné střílení, to ale gólem neskončilo. Ve stejné minutě se nakonec domácí dostali. Vítkovičtí to zkoušeli bez brankáře, toho dokázal využít David Ruda a stanovil tak skóre utkání na 4:2. České Budějovice tak poprvé v nadstavbové části získaly tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice