Banes Motor České Budějovice
24.01.2013, Petr Kaše

JUN: CEB - LIB 0:4 - Juniorka nestačila ani na Bílé Tygry

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Letošní play off NOEN Extraligy juniorů se zřejmě bude muset obejít bez hokejistů Českých Budějovic. Ti se podruhé za sebou nedokázali střelecky prosadit a naopak čtyřikrát inkasovali. Celkově to byla již osmá prohra z posledních deseti utkání. Ve zbytku sezony tak s největší pravděpodobností čeká na Jihočechy pouze skupina o udržení. Spolehlivým výkonem se prezentoval Ondřej Bláha.

Úvod utkání patřil Jihočechům, kteří byli aktivnějším mužstvem, ale k vážnějšímu ohrožení hostující branky se nedostali. Na druhé straně Tygři udeřili hned z první vážnější akce. Pavel Zacha si drze vybruslil z rohu kluziště až před branku Bláhy, kterého překonal bekhendovou střelou. Vyrovnat mohl Bílek, ale Jelínka z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Domácím k vyrovnání nepomohly ani dvě přesilové hry, které jim hosté svými fauly nabídli a do šaten tak odcházelo spokojenější mužstvo Liberce.

Prostřední část se mladíkům Českých Budějovic vůbec nepovedla. Vstoupili do ní sice aktivně, výsledkem toho ale byly pouze dvě přesilové hry, které však pro Liberec výraznější ohrožení neznamenaly. Tygři naopak nedisciplinovanost domácích bez milosti trestali. Při vyloučení Roba nejprve prostřelil Bláhu tvrdou střelou od modré čáry Jiří Říha a tři minuty na to využil další početní výhodu Josef Mikyska přesnou střelou pod horní tyč.

Na začátku třetí části měl velkou šanci na snížení kapitán domácích Adam Přibyl, ale na výborně chytajícího Jelínka si nepřišel. Vzápětí si vzala hostující lavička oddechový čas. Od té chvíle hráli hosté, co potřebovali, nikam se nehnali a čekali na brejky. Jeden takový přišel ve 47. minutě, kdy se do přečíslení dostala dvojice Josef Mikyska a Ladislav Bittner a druhý jmenovaný provedl bekhendový blafák na jedničku. Ve zbytku utkání si hosté hlídali své vedení a i přes několik velkých šancí na obou stranách se stav již neměnil. Bílý Tygři si tak z Budvar arény zaslouženě odváží všechny body. Domácí se nedokázali střelecky prosadit ani ve druhém utkání za sebou a ve zbytku sezóny si s největší pravděpodobností zahrají pouze skupinu o udržení.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....