Banes Motor České Budějovice
17.01.2013, Petr Novotný

OFFLINE ROZHOVOR: Ladislav Lhota odpovídal na dotazy z historie

Vybral svoji nejoblíbenější pětku z doby, kdy sám hokej sledoval jako fanoušek. Vysvětlil, kde se všude na českobudějovickém území hrál hokej a kdy se vůbec odehrál první hokejový zápas vůbec. Hokejový novinář a historik Ladislav Lhota odpovídal na vaše dotazy.
"Někdo z předchozích tazatelů se chtěl ode mne dozvědět, kdo je top hráčem za celou historii. Odpověď na jeho i Vaši otázku je stejná: Nejlepší hráč nebo nejlepší brankář se nedá určit, ale je možné vyjmenovat docela pěknou řádku těch, kteří by nejen ve své době patřili do špičky. Roman Turek by byl jedním z nich," zněla odpověď na dotaz, kterého brankáře považuje za nejlepšího, jenž v českobudějovickém dresu kdy nastupoval.

A byla to jedna z řady otázek, která v offline rozhovoru zazněla. Čtenáře vedle statistických údajů zajímalo třeba i to, jak dlouho pracoval na publikaci Velký příběh českobudějovického hokeje. "Na knížce jsem pracoval čtyři roky, ale byly tam nějaké přestávky, takže čistého času asi dva roky. Ale nikdy bych ji za tu dobu nedal dohromady, kdybych již dlouhá léta předtím nezpracovával archiv a nepotkával se s bývalými hokejisty, od nichž jsem načerpal spoustu informací, v některých případech i fotografií," ochotně vysvětloval a odpovídal i na další dotazy tazatelů. Odpovědi na všechny dotazy si můžete přečíst níže v odkazu.

ODPOVĚDI NA OTÁZKY NAJDETE ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....