Banes Motor České Budějovice
04.01.2013, Michal Špírek

OFFLINE s Michálkem: Rozhodčí tu mají na každý zápas jiný metr

Č. B u d ě j o v i c e - Na dotazy fanoušků odpovídal v offline rozhovoru Milan Michálek, zvolený jako Hráč měsíce. Neváhejte se probrat odpověďmi.

OFFLINE ROZHOVOR S HVĚZDOU MĚSÍCE PROSINCE: Milan Michálek

Michálek nasbíral v hlasování v anketě Hráč měsíce 48 % hlasů (více k anketě zde) a tak jste mu mohli pokládat dotazy v offline rozhovoru.

A co v odpovědích útočníka zaznělo? Milan Michálek tuší, že výluka v NHL by mohla brzy skončit. "Bylo pěkné, že jsem mohl být zase na Vánoce a Silvestra doma, to má také něco do sebe," hledal pozitiva na tom, že NHL promeškala již polovinu sezóny.

Útočník platí za technicky vyspělého hráče se šikovnýma rukama, má na to Michálek nějakou tréninkovou metodu? "Napadá mě jen, že když jsem byl malý, tak jsem chodil hrát hokejbal a to mi asi hodně pomohlo. Po tréninku jsme s bráchou hodili tašky domů a šli hrát ven na ulici hokejbal," vzpomínal hráč.

Michálek čelil i dotazu na kvalitu rozhodčích v extralize a srovnání s jejich zámořskými kolegy: "Není tu stejný metr - když se každý zápas posuzuje nějak jinak, tak nevíš, co si můžeš dovolit a co ne. V té stálosti je asi největší rozdíl oproti NHL. Rozhodčí se bojí, i v případě, že je jeden tým lepší, ten druhý více vylučovat, pořád jen koukají, aby poměr vyloučených byl vyrovnaný, což přirozeně nemůže být, pokud jeden z týmů nestíhá."

Milanovi se zatím nepoštěstilo si v dresu HC Mountfield zahrát s bratrem Zbyňkem. V Budějovicích bude v případě výluky NHL pokračovat šikovný útočník celou sezónu, jak to vypadá s případným působením jeho staršího sourozence na jihu? Hráčská práva na Zbyňka Michálka pro extraligu totiž vlastní karlovarská Energie. "Vary ho nechtějí do Budějovic pustit. On sám sem hodně chce, všichni si to přejí, ale jsem zvědavý, jak to s Karlovými Vary dopadne," krčil rameny hráč Ottawy.

A víte, jakému fotbalovému týmu fandí Hráč měsíce prosince?

!!! OFFLINE ROZHOVOR S MILANEM MICHÁLKEM ZDE !!!
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....