Banes Motor České Budějovice
22.12.2012, Radek Papáček

Andrew Ference se po utkání s Kladnem rozloučí

Kanadský obránce Andrew Ference se po nedělním utkání s Kladnem rozloučí s českobudějovickými fanoušky. Hokejista Bostonu nastupoval za HC MOUNTFIELD po dobu výluky NHL, nyní se dle dohody vrací do zámoří. „Byli jsme domluveni na jeho působení v našem klubu do vánočních svátků. Andrew Ference tuto dohodu dodržel. Byli jsme potěšeni stejně jako naši fanoušci, že znovu neváhal obléci českobudějovický dres a pomoci našemu klubu, za což mu děkujeme,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTFIELD.

Andrew Ference se v letošní sezoně vrátil do jihočeské metropole po osmi letech, když při minulé výluce NHL pomohl Českým Budějovicím k návratu do nejvyšší soutěže. Po svém příchodu v měsíci říjnu stihl letos za extraligový HC MOUNTFIELD odehrát zatím 20 utkání, v nichž si připsal 7 kanadských bodů za 2 branky a 5 asistencí. Nyní se po nedělním utkání s Kladnem vrátí zpět do zámoří, kde chce být opět na blízku své rodině.

„Budeme však nadále v kontaktu a v případě dalšího prodlužování výluky v NHL by se Andrew nebránil možnému pokračování vzájemné spolupráce,“ dodává Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Andrew Ference si během svého působení na jihu Čech pokaždé vytvořil početnou řadu příznivců. Mezi fanoušky je nesmírně populární. Pokud chcete "Andymu" popřát hezké Vánoce, či cokoliv vzkázat, můžete tak učinit před utkáním s Kladnem ve Fanshopu. Všechny vzkazy pak budou Andymu předány a on si je přečte cestou domů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....