Banes Motor České Budějovice
05.12.2012, Michal Špírek

Zápas, který má co nabídnout. Zadaří se proti Liberci i do třetice?

V pátek od 17:30 můžete v Budvar Aréně spatřit na ledě třeba hvězdnou budějovickou čtveřici z NHL, navrátilce po zranění Jakuba Kováře či staronovou tvář v podobě Milana Tomana. HC Mountfield vyzve k souboji Liberec, který povede do boje Petr Nedvěd s Radkem Dudou. Buďte u toho!

O soupeři – HC BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Liberci se zatím v sezóně nedaří podle představ a zatím je dokonce poslední v tabulce. Vzhledem k minimálním bodovým rozestupům ale nemá valný smysl k tomu přihlížet - tým z Podještědí ztrácí jen sedm bodů na desáté místo, odehráno má navíc pouze šestadvacet zápasů, což je třeba o tři méně, než právě desáté Vítkovice.

Krizí si prošel Liberec v průběhu sedmého až osmnáctého kola, když si připsal hned devět porážek. Ta poslední, 1:8 od Plzně, zapříčinila odvolání kouče Jelínka a Tygry od té doby vede Filip Pešán. A Liberec předvádí zlepšené výkony, aktuálně má za sebou ovšem dva neúspěchy - shodné porážky 1:2 s Kladnem a Spartou.

Pešán proti Budějovicím může počítat s kapitánem Petrem Nedvědem, jenž si odpykal dvouzápasový distanc. Nastoupí i útočník Radek Duda, kterého Tygři získali v průběhu ročníku a forvard v jejich dresu v pěti zápasech hned čtyřikrát bodoval. Naopak chybět bude kvůli zranění jediná liberecká posila z NHL Ladislav Šmíd. Marodka, to je vůbec záležitost, která trápí stejně jako Jihočechy i Bílé Tygry. Ve stavu neschopných ke hře jsou Kudrna, Kica a Urban.


HC MOUNTFIELD - HC BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
pátek 7. 12.
17:30
Budvar aréna


Zaostřeno: Situace v libereckém brankovišti

Sezónu začal jako jednička Marek Pinc. Následně přišel z NHL Ondřej Pavelec, který v libereckém dresu odchytal čtrnáct zápasů. Žezlo pak převzal opět Pinc. Jenomže v posledních dvou kolech chytal někdo jiný: Tomáš Vošvrda. A prezentoval se kvalitními výkony, které ovšem k bodům nevedly. Jen jeden tým prostřídal v sezóně více, než tři brankáře: HC Mountfield.

"Čekají nás Budějovice, potom Chomutov. To jsou týmy, které jsou kolem nás. Když se to nepovedlo se Spartou, musíme něco urvat s nimi. Do té reprezentační pauzy musíme aspoň čtyři nebo pět bodů udělat," burcoval na klubových stránkách Liberce Vošvrda. Bude to on, kdo se postaví českobudějovickým střelcům?

Z tábora HC MOUNTFIELD

Už jen dva zápasy zbývá odehrát týmu HC Mountfield před reprezentační přestávkou. V pátek doma s Libercem, v neděli v Pardubicích. A právě v těchto utkáních se najisto představí Milan Toman. Obránce, který přichází na výpomoc z prvoligové Mladé Boleslavi. V českobudějovickém dresu působil naposledy v sezóně 2008/2009.
Dalším velkým návratem je brankář Jakub Kovář. Ten se rozhodl zapojit po zranění do zápasového dění, v posledním zápase v Litvínově pak inkasoval jen jednu branku.
Jihočeši mohou poprvé v sezóně vyhrát počtvrté v řadě, přijďte jim k tomu pomoci!


Perličky zápasu

Liberec doma nebo venku? Žádný rozdíl
Bílí Tygři nasbírali v ročníku zatím třicet bodů - patnáct z nich zabrali na domácí půdě, druhou polovinu pak na stadionech soupeřů. Liberec je v tabulce z domácích zápasů nejhorším z celé extraligy, Mountfield v Budvar Aréně získal oproti tomu již 22 bodů.

Pokořit libereckého gólmana? Jak na to ví Podlešák
Martin Podlešák v sezóně vstřelil tři branky, z toho hned dvě do sítě Tygrů, trefil se v obou zápasech.

Dvě vítězství
HC MOUNTFIELD Liberec dvakrát porazil, stoprocentní bilanci pak už vedle toho drží tým jen s Pardubicemi!

Vzájemné zápasy z letošní sezony

3. kolo HC MOUNTFIELD - Liberec  4:1
16. kolo Liberec - HC MOUNTFIELD 2:6

Sestava Liberce z posledního zápasu

Vošvrda – Čakajík, Jánošík, Výtisk, Moravec, Derner, Čutta, Štich – Pospíšil, Bárta, Nedvěd – Víšek, Filippi, Duda – Vantuch, Dušek, Bulíř – Bortňák, Jonák, J. Vlach – Špaček.

Statistiky

28. kolo
HC MOUNTFIELD
vs
HC BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
9.
Umístění v tabulce
14.
27 / 11 - 1 - 3 - 12
70:89 / 38
Statistiky v sezoně
(základní část)
26 / 8 - 1 - 4 - 13
70:91 / 30
Aleš Kotalík 23 (8+15)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Petr Nedvěd 25 (9+16)
Jiří Šimánek (13)
Nejlepší střelec v sezoně
Nedvěd, Víšek (9)
Aleš Kotalík (15)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Petr Nedvěd (16)
František Ptáček 8 (0+8)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Ladislav Šmíd 14 (2+12)
Michael Kolarz (+4)
Lukáš Květoň (-8)
+/- bodování v sezoně
Jan Víšek (+4)
Petr Nedvěd (-12)
Martin Hanzal (47)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Petr Nedvěd (77)

Pavel Kantor 90,21% - 3,10
Jakub Kovář 95,45 - 1,33
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Marek Pinc 88,92% - 3,30
Tomáš Vošvrda 90,14% - 2,86
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....