Banes Motor České Budějovice
29.11.2012, Tadeáš Nový

Jiří Šimánek před Slavií: Minulý víkend je za námi, chceme vyhrát

Kapitán HC MOUNTFIELD Jiří ŠIMÁNEK byl jasnou volbou pro rozhovor v pátečním Hokejklubu. Tým minulý víkend prožil hororové dny, inkasoval v lize celkem čtrnáctkrát v řadě a z Karlových Varů si odvezl porážku 0:8. S nejlepším střelcem týmu v aktuálním ročníku a také s velikým jihočeským patriotem a srdcařem jsme si povídali o nepovedených pěti třetinách bez vstřelené branky, o taktické přípravě a o důležitém domácím dvojboji, kterým může tým napravit nepovedené představení z minulého týdne a opět vystoupat tabulkou.

Jiří, na úvod se ani nemůžu zeptat jinak. Jak jste se dokázali co nejrychleji oklepat z té víkendové "šišky"?
Teď už je to za námi a od nového týdne jsme se začali co nejlépe připravovat na páteční utkání se Slávií. V něm musíme udělat tři body.

Statistika říká, že na jednu branku v hokeji je třeba zhruba osm střel. Je tedy hodně neobvyklé, že tým dostane čtrnáct branek a mezitím žádnou nevstřelí. Pamatujete vy sám takovou sérii?
My jsme nedali gól pět třetin a je pravda, že jsme jich hodně dostali. V domácím zápase se Zlínem končila každá vážnější šance hostí „víkem“, v zápase v Karlových Varech jsme dostali branky podobné těm, které jsme dostávali na začátku soutěže. Hodně dorážek z předbrankového prostoru, k tomu tři trestná střílení. Ten zápas byl bohužel úplně mimo.

Trenér Draisaitl na tiskové konferenci říkal, že hráči neplní taktické pokyny. Můžete alespoň obecně popsat a přiblížit, v čem ty taktické pokyny vězí? Co po vás trenér hlavně vyžaduje?
Při předzápasové přípravě na konkrétního soupeře jde o napadání v jednotlivých pásmech, o pohybu a bruslení ve středním pásmu, o faulech, které nám teď poslední dobou dělají problémy. V oslabení docela hodně inkasujeme, tak se snažíme ty fauly odbourat.


Pokračování rozhovoru s Jiřím Šimánkem čtěte v pátečním vydání Hokejklubu č. 12. Ten vyjde k utkání HC MOUNTFIELD - HC Slavia Praha a vy se můžete těšit dále na tradiční představení soupeře, statistické centrum, plakát Michela Kolarze, fejeton Tadeáše Nového či soutěž s BrickStavem.

Foto: Petr Kraus.

Foto: Petr Kraus.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....