Banes Motor České Budějovice
22.11.2012, Tadeáš Nový

Ladislav Kohn: Urputné soupeře musíme přetlačit

Sedmatřicetiletý útočník Ladislav Kohn posílil kádr HC MOUNTFIELD na začátku sezóny a dohodl se s vedením na spolupráci do konce prosince. Rodák z Uherského Hradiště do týmu zapadl a po boku Aleše Kotalíka a Jiřího Šimánka začal rychle sbírat body. Od pohledu přátelský chlapík se rozpovídal o své rodině, šanci zahrát si extraligu a také o svých židovských kořenech.

Ladislave, vaše příjmení je židovského původu. Držíte vy sám nějaké židovské tradice?
Já ne. Ani v rodině, když jsem vyrůstal, jsme to nijak neprobírali a dlouho jsem si to ani neuvědomoval. Máme rodinný rodokmen, ale nijak jsem se po tom sám nepídil.

Tak z hokejového soudku. Váš příchod do MOUNTFIELDU byl poměrně rychlý a přišel dost náhle. Jak se vám zatím v klubu líbí.
Jednání probíhala delší dobu a na konci byla jednání celkem rychlá a já mohl přijel. Vše funguje jak má, to už jsem v rozhovorech hodnotil i dříve. Byl jsem v kontaktu i s Alešem Kotalíkem, ptal jsem se ho, jak to tady chodí. S jinými kluky jsem hrál v reprezentaci, věděl jsem, kam jdu a že kluci jsou tu dobří.

Vy jste přicestoval z Ameriky. Znamená to, že zbytek vaší rodiny ve Státech zůstal? Hokejisté z NHL rodinu často zmiňují, vy jste o ní moc nemluvil.
Malej už chodí do školy, teď šel do druhé třídy. Děti už měly změn dost. Syn s námi byl ve Finsku, v Rusku, dva roky v Čechách. Chtěli jsme, aby měl nějakou stabilitu, tak rodina zůstala v Americe.

Los vám do nejbližších kol určil Zlín, Karlovy Vary, Slávii. Samé bojovné týmy. Jak na ně? I v rozhovorech zaznělo, že týmu se víc daří na ofenzivní týmy, které chtějí hrát hokej.
Když není tolik místa na ledě, musíme více střílet a tlačit se do branky. S Chomutovem jsme měli snad padesát střel, ale tlak do brány nám chyběl. Počítáme s tím, že pěkné branky nemusí padat, bude to urputný hokej. My musíme být v tom případě ještě urputnější a soupeře přetlačit.


Pokračování rozhovoru s Ladislavem Kohnem čtěte v pátečním vydání Hokejklubu č. 11. Ten vyjde k utkání HC MOUNTFIELD - PSG Zlín a vy se můžete těšit dále na tradiční představení soupeře, statistické centrum, plakát Bohumila Janka či soutěž s BrickStavem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....