Banes Motor České Budějovice
17.11.2012, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Máme za sebou další víkend plný mládežnických zápasů. Junioři měli možnost vybojovat šest bodů s relativně lehčími týmy, ale má jen tři. Starší dorost se nejprve trápil doma s outsiderem a pak vybojoval dva body v Pardubicích. Mladší dorost porazil poslední Tábor, ale výkon nebyl excelentní a v neděli podlehl v Brně. Svůj zápas prohrál i dorost B. Hráčem víkendu je Michal Bláha, který dal v jednom zápase hned čtyři branky a výrazně pomohl porazit Tábor.

Juniorka

Tohle měli být tři body

Ve čtvrtek sehráli junioři na svém ledě zápas s předposledním celkem tabulky BK Mladá Boleslav. V první části byli domácí jasně lepší, ale dali jen jednu branku a hosté náhodně vyrovnali. Po druhé části vedli Jihočeši 3:2 a vypadalo to, že tři body získají. Jenže ve třetí části se Bruslařům povedlo vstřelit dvě branky a ujali se vedení. Domácí hráli ke konci dokonce šest proti čtyřem, ale inkasovali další branku a tak si hosté odvážejí překvapivě tři body za vítězství 5:3. Utkání nemělo svoji kvalitu. Z domácího týmu zasloužil pochvalo jen Tomáš Rousek

V sobotu bylo vše jinak

V sobotu přijel poslední celek tabulky Ústí nad Labem. Jihočeši se předvedli úplně jiném světle, než ve čtvrtek. Tentokrát hráli dobře a s chutí a od začátku svého soupeře přehrávali a dokázali dávat i branky. Hosté se poprvé trefili až za stavu 4:0 a na jejich branku domácí dokázali ihned odpovědět a nepřipustili tak žádné drama a v klidu zvítězili 6:2. Za domácí tým se hend tři střelci prosadili dvakrát. Nejvíce bodů nakonec posbíral Emil Švec 2+2.

Starší dorost

Místo pohody spíše trápení

V dalším kole extraligy staršího dorostu přivítali Jihočeši doma Havlíčkův Brod. Jihočeši potřebují nutně bodovat a díky postavení v tabulce byli v zápase favority. Očekávaný příděl branek se však nekonal. Domácí vstřelil do půlky zápasu dvě branky a pak se střelecky zadrhli. Hostům sice výborně zachytal brankář Vaněček, ale i tak měli Jihočeši své šance proměnit. Rebelům se podařilo sedm minut před koncem snížit na 2:1 a situace byla vážná. Domácí nakonec svoje vítězství ubránili a tři body tak zůstali doma. První branku Budějovických vstřelil Karel Vácha.

Ze tří bodů nakonec zbyly jen dva

Veledůležitý zápas čekal na dorostence v pátek v Pardubicích. Oba týmy totiž usilují o nejlepší čtyřku a jsou sousedy v tabulce. Z tohoto pohledu byl zápas pro oba týmy hodně důležitý. Jihočeši se ujali vedení, ale Východočeši dokázali vyrovnat. Pak hosté přidali ještě dvě branky a byli na nejlepší cestě k vítězství. Jenže v čase 58:19 domácí snížili a 58:49 dokonce vyrovnali. Jihočeši přišli o tři body během půl minuty. Prodloužení nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy. V těch se nakonec více dařilo Jihočechům, kteří vyhráli 2:1. Rozhodující nájezd proměnil Radek Prokeš a zajistil tak svému týmu vítězství 4:3sn.

Mladší dorost A

V jihočeském derby byli Budějovičtí lepší

Ve čtvrtek se hrálo druhé jihočeské derby v extralize mladšího dorostu. Budějovičtí byli jasným favoritem, protože HC Tábor dosud nezískal v soutěži ani bod. O osudu zápasu rozhodla druhá část, kterou vyhráli Budějovičtí 4:1. Celkové skóre nakonec bylo 6:2 pro České Budějovice, ale předvedená hra s nejhorším týmem tabulky nebyl nejlepší. Přesto je nutno vyzvednout výkon Michala Bláhy, který vstřelil čtyři branky.

Z Brna bez bodu i bez vstřelené branky

V neděli jeli dorostenci na horký led do Brna na souboj s Kometou. S tímto soupeřem se v minulosti vždy Jihočeši rvali o čelo tabulky, ale letos je tomu jinak. Zatímco Kometa hraje stále o špičku, Jihočeši letos na svého rivala ztrácejí. Jasně se to ukázalo i v tomto souboji, kdy branky stříleli jen domácí a Budějovičtí za celých šedesát minut nedali ani jednu branku. Bez gólů se nedá vítězit a tak Kometa vyhrála 5:0 a Jihočeši mají o čem přemýšlet.

Mladší dorost B

V derby uspěl Vajgar

V lize mladšího dorostu se hrálo jihočeské derby na ledě Vajgaru Jindřichův Hradec. Po první třetině byli Budějovičtí ve vedení o jednu branku, ale ve druhé části se domácí Vajgar zvedl a dal hned čtyři branky a prakticky rozhodl o svém vítězství. Ve třetí části se už nic velkého nedělo a tak Vajgar oplatil Budějovickým porážku a zvítězil 5:3. Dva body v zápase zaznamenal Artur Mikulík.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....