Banes Motor České Budějovice
27.10.2012, Matěj Mayer

JUN: LIB-CEB 6:3 - Jihočeši podruhé střídali brankáře a odjíždějí z Liberce s prázdnou

Č. B u d ě j o v i c e - Už tři zápasy v řadě jsou českobudějovičtí junioři bez bodu. Tentorkát Jihočechy přehrál Liberec, který rozhodl dvěma brankami v druhé polovině druhé třetiny. Dlouho skvělě chytajícího brankáře Bláhu dnes již podruhé v řadě vystřídal Gába. Emil Švec vstřelil dvě branky.
S Českými Budějovicemi se pod Ještědem hrálo tento víkend již potřetí – první dva zápasy byly mezi starším dorostem a A-týmy. Oba dva se vyvedly Mountfieldu a tak se rozhodovalo, zda si odvezou na jih Čech také body z juniorky.

Začátek třetiny byl slibnější pro Budějovice, jejichž hráči se ujali puku a jen tak ho nepouštěli. V páté minutě se dostali k útoku Tygři a Psota se svou střelou nezmýlil – 1:0.

Šest minut nato si Mountfield dojel k vyrovnání, David Bílek našel skulinku v liberecké brance a trefil – 1:1. Dlouho nerozhodný stav ale nezůstal, když se v sedmnácté minutě severočeští dostali do vedení v početní výhodě zásluhou Pavla Zachy – 2:1. Do konce třetiny už ani jeden z týmů nic kloudného nevymyslel.

Ve druhé třetině se aktivita s pukem přesunula spíše na domácí stranu. Ale ve třicáté minutě přišlo v přesilovce vyrovnání, když puk zavlnil sítí ze střely Emila Švece – 2:2. S druhou polovinou utkání přišla ve třicáté třetí minutě branka od domácích, kteří opět využili přesilovou hru a bod si připsal Josef Zuzaník – 3:2.

O čtyři minuty později proběhlo další navýšení skóre od domácích, když opět v přečíslení trefil Adam Dlouhý – 4:2.

V dalším dějství se hosté snažili snížit, ale domácí je nechtěli pouštět ke kotouči. Ve čtyřicáté osmé minutě po nepříjemné střele Tygrů zůstal na ledě ležet brankář Mountfieldu Bláha a musel ho nahradit Gába. Šest minut před koncem se hosté dostali k puku a neváhali se zakončením, podruhé za zápas se trefil Emil Švec – 4:3.

Tygři nechtěli svůj náskok pár minut před koncem ztratit a zahájili rychlý protiútok, trefil se Dlouhý – 5:3. Jihočechům navíc znepříjemňuje konec hry vyloučení, které dobře naladění domácí proměňují na 6:3 – hattrick si připsal Adam Dlouhý.

Nakonec budějovičtí dostávají šanci alespoň snížit, když jsou minutu před koncem v početní výhodě. Avšak domácí si již stav pohlídali a ukořistili tak cenné body do tabulky.

Ohlasy po zápasu
Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Dnes jsme do utkání šli s tím, že jednoznačně potřebujeme uspět, jednak z toho důvodu, že ta série proher se nám strašně moc natahovala, přestože jsme některé zápasy neodehráli špatně, tak výsledky nebyly dobré. Druhý důvod je, že nás teď čeká třítýdenní pauza před dalším utkáním, a jít do té pauzy s vědomím, že jsme skončili sérií proher, to by nebylo dobré. Teď nás čeká hodně práce, musíme dát dohromady celé mužstvo, jsme domlácení. Budeme se snažit zlepšit ty výsledky tak, abychom bojovali o první dvanáctku, to je teď náš cíl. Čeká nás sedm nebo osm zápasů do Vánoc, a v těch se bude rozhodovat, co neuhrajeme do Vánoc bude pak těžké nahnat.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....