Banes Motor České Budějovice
14.10.2012, Miroslav Mayer

Mládeži se tentokrát dařilo lépe

Č. B u d ě j o v i c e – Po nevydařeném minulém víkendu si mládežnická mužstva HC České Budějovice přeci jen tentokrát polepšila. Juniorka byla stoprocentní, když dokázala vyhrát i na Spartě. Starší dorost prohrál derby s Pískem, ale vyhrál v Havlíčkově Brodě. Mladší dorost A také zvítězil, ale B dorost poprvé letos nebodoval. Hráčem víkendu se stává brankář Ondřej Bláha, který pomohl svým výkonem ke dvěma výhrám juniorky a inkasoval jen třikrát.

Juniorka

Východočeši nestačili

Ve čtvrtek přijelo do Budvar arény mužstvo HC Pardubice. Jihočeši se v zápase ujali vedení a nesrazilo je ani brzké vyrovnání soupeře, na které dokázali rychle a rázně odpovědět. Po druhé části bylo o osudu utkání rozhodnuto, domácí totiž vedli již 5:1. Ve třetí části došlo již jen ke kosmetické úpravě výsledku, který nakonec vyzněl skvěle pro domácí, kteří vyhráli 6:2. Dvě branky v zápase dal Emil Švec.

Příjemné body ze Sparty

V sobotu zajížděli Budějovičtí k těžkému zápasu do Prahy k souboji se Spartou. Domácí se ihned ujali vedení, ale Jihočeši dokázali okamžitě nejen vyrovnat, ale i dostat se do vedení. Ve druhé části přidali hosté i třetí branku a ve třetí části pak již jen hráli, co potřebovali a kontrolovali průběh zápasu. Branku na konečných 4:1 pro Budějovické přidal do prázdné branky z půlky hřiště Luboš Rob. Juniorům se tak tento víkend bodově hodně vydařil a v tabulce jim již patří krásné osmé místo.

Starší dorost

V derby opět úspěšnější Písek

V pátek přijel do Budvar arény IHC Písek. Písek byl úspěšnější již v prvním vzájemném duelu a Budějovičtí jim tedy měli co vracet. Po bezbrankové třetině byla druhá část již branek plná. Hosté zvedli ruce nad hlavu třikrát, zatímco domácí jen dvakrát. Přesto bylo do poslední části vše otevřené. Píseckým se podařilo přidat další gól a domácí odpověděli až dvě minuty před koncem, ale navíc již nedošlo. Písek tak vyhrál i druhé derby 4:3 a v tabulce atakuje čelo. Jednu branku domácích dal Pavel Samohejl.

Z Vysočiny se třemi body

V sobotu jeli dorostenci na další zápas do Havlíčkova Brodu a jejich cílem bylo vítězství. Jihočechům se dařilo vstřelit v každé třetině jednu branku, a protože obranná činnost fungovala dobře, bylo vítězství blízko. Rebelům se podařilo dát ve třetí části branku na 2:1. Třetí třetina byla ovšem ve znamení vysokého počtu vyloučených hráčů. Celkem bylo rozdáno šestnáct trestů. O osudu zápasu rozhodl svým druhým gólem v zápase obránce Josef Matoušek a stanovil tak konečné skóre 3:1.

Mladší dorost A

Rozhodla hned první třetina

Extraligový dorost potřebuje body jako sůl a nemůže si dovolit ztrácet je v domácích zápasech. Tentokrát hostil doma HC Rebel Havlíčkův Brod. Jihočeši se tentokrát rozhodli nenechat osud zápasu dlouho na vážkách a již v první třetině vstřelil tři branky a zápas rozhodli. V poslední části přidala obě mužstva po jedné brance a domácí tak zvítězili 4:1 a po dvou porážkách tak připisují na své konto další body. Dvě branky v zápase vstřelil Jan Bárta.

Mladší dorost B

Druhá porážka v řadě

Ligový dorost se v sobotu na svém ledě utkal s favoritem na postup do extraligy HC Třebíč. Hosté od začátku potvrzovali roli favorita a postupně přidávali branky do domácí sítě. Jihočeši se dokázali trefit, až když bylo již rozhodnuto. Přesto je porážky 2:5 jejich prvním zápasem, kde nezískali ani jeden bod. A stále se drží na špici své skupiny.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice