Banes Motor České Budějovice
18.09.2012, Miroslav Mayer

Mládež pokračuje dalšími zápasy

Č. B u d ě j o v i c e – Mládežnické soutěže v nové sezóně se již naplno rozběhly a nabírají svoje obvyklé tempo. Českobudějovické mládeži se zatím výsledkově nedaří, ale již tento víkend budou mít týmy možnost své výsledky vylepšit a trochu se v tabulce posunout. Doma se představí starší dorost a oba mladší dorosty. Juniorka odehraje jen jeden zápas a to v Plzni.

Juniorka

Ani letos se juniorce vstup do soutěže nevydařil podle přání a představ. V týmu hrají téměř všechny možné a myslitelné opory a zatím to ještě není ono. Bylo by třeba vozit body i z venku a zatím se zdá, že problémem je spíše střílení branek. Pouhých sedm branek řadí tým na třetí nejhorší v celé soutěži. Ve čtvrtek se mužstvo představí v Plzni. Ta sehrála zatím o zápas méně, vstřelila stejně branek a má o dva body více. Svůj jediný domácí zápas Západočeši vyhráli nad mistrem z Chomutova 4:1 a v posledním zápase pak vyhrála Plzeň 3:2 na Kladně. Poslední dva zápasy tedy Plzni vyšly a teď je na českobudějovickém týmu, aby soupeře zastavil a sám se naladil na cestu vzhůru.

Starší dorost

Zatím se překvapivě nedaří ani staršímu dorostu. I tento tým trápí střelba branek a zatím největší počet inkasovaných branek z celé skupiny. Ve čtvrtek přijede do Českých Budějovic tým z Havlíčkova Brodu. Rebelové na tom nejsou o nic lépe, když získali jen o bod více než Jihočeši. V posledním kole porazili doma Hradec Králové 3:1. Ze dvou zápasů na ledě soupeři přivezli Rebelové jen jeden bod. Jihočeši tak mají šanci doma uspět a přidat nějaké body do tabulky. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Hned druhý den odjíždějí dorostenci k dalšímu zápasu do Pardubic. Východočeši jsou třetí se ziskem sedmi bodů. V posledním kole porazili Východočeši doma Jihlavu 3:2. Doma zatím vyhráli dva ze tří zápasů a určitě to Jihočechům nijak neulehčí. Dorostenci musejí zabojovat a získávat body, protože ztráta bodů hned od začátku soutěže není příjemná a mužstvu na klidu nepřidá.

Mladší dorost A

Ani extraligový mladší dorost si zatím nevede dle představ, když mu po třech kolech patří sedmé místo ve skupině se ziskem tří bodů. Již v neděli si mohou Jihočeši polepšit. Ovšem lehké to mít rozhodně nebudou. Jejich soupeřem bude totiž Sparta Praha. Ta odehrála jen dva zápasy a má také tři body, když vyhrála 7:2 v Táboře a prohrála 1:7 v Liberci. Zápas s Mladou Boleslaví se zatím nehrál. Utkání se odehraje v neděli od 12.15 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligový dorost sehrál jen jeden zápas a ten dokázal vyhrát, když v Benátkách nad Jizerou vyhrál 3:1. Dalším soupeřem bude tým Vajgar Jindřichův Hradec a půjde tak o jihočeské derby. Vajgaru se daří, když dokázal porazit doma Benátky 10:2 a v Liberci dokonce vyhrál 7:2. Pro budějovický tým to rozhodně nebude klidná procházka, ale zkouška síly týmu. Zápase se odehraje v neděli od 16.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....