Banes Motor České Budějovice
15.09.2012, Michal Špírek

Litvínov, to je soupeř HC Mountfield ve druhém kole

Č. B u d ě j o v i c e - V úvodním zápase to doma nedopadlo, za ziskem prvních bodů sezóny tak Českobudějovičtí míří na sever Čech. K souboji je ve druhém kole Tipsport extraligy vyzvou hokejisté Litvínova. Utkání začíná na Zimním stadionu Ivana Hlinky v neděli v 17:30.

O soupeři - HC VERVA LITVÍNOV

Litvínov se během letní pauzy nevyhnul poměrně obsáhlým změnám v kádru. Klub posílil brankář Francouz, obránci Posmyk a Zeman a největších změn doznaly útočné řady. Například těsně před startem sezóny se vedení severočeského klubu dohodlo s HC MOUNTFIELD na podmínkách přestupu Martynka a Pšurného. Noví hráči mají za úkol zacelit rány po odchodech - v litvínovských barvách už neuvidíte gólmana Volkeho, beka Černoška či Skuhrovce s Jenáčkem.

Mužstvo sehrálo v přípravném období třináct utkání - z toho dvakrát remízovalo, pětkrát prohrálo a šestkrát se Litvínovští radovali. Nejcennějším skalpem byla výhra nad Nižněkamskem (KHL).

Pro úvod sezóny nemají trenéři Jeřábek a Rosol k dispozici zraněnou hvězdu Martina Ručinského, jehož absence se odhaduje minimálně na první čtvrtinu extraligy. V prvním kole Litvínov prohrál na ledě Plzně 4:6, hned tři branky inkasoval v oslabení.


HC Verva Litvínov - HC MOUNTFIELD
neděle 16.9.
17:30
Zimní stadion Ivana Hlinky


Zaostřeno: VIKTOR HÜBL

S hokejem začínal v Chomutově, jenomže protože dnešní účastník nejvyšší soutěže tehdy měl do extraligy daleko, sáhl po dvacetiletém šikulovi nedaleký Litvínov. A Hübl svou šanci chytil za pačesy. Po dvou letech si ho vyhlédla Slavia, kde v sezóně 2000/2001 získal 40 kanadských bodů a stal se reprezentantem. Pak se na tři roky centr vrátil zpět do Litvínova, až na sebe v ročníku 2004/05 oblékl budějovické barvy. V dresu HC Mountfield nastupoval tři sezóny a stal se oblíbencem jihočeských tribun. Od roku 2008 působí kde jinde než v Litvínově a je tahounem jeho ofenzivy. Loni dokonce zaznamenal v 33 letech své životní maximum - 48 bodů (21+27) ve 49 zápasech...

Z tábora HC MOUNTFIELD

Premiérový zápas sezóny se Budějovicím nevydařil podle představ a v Litvínově to hodlají Draisaitlovi svěřenci napravit. Chybět bude opět brankář Kovář, který se ale již vrátil do tréninku a za ideálního stavu by mohl být připraven již v některém z nejbližších kol. Proti Vítkovicím poprvé v kariéře nastoupil od začátku zápasu Kantor a svým výkonem nezklamal. Do hry nepustí zranění kolena obránce Mikuše.

Perličky zápasu

František Ptáček vyrovná extraligový rekord
K 1035 zápasům dosud nastoupil v extralize jen Josef Řezníček. A v Litvínově jeho rekord opora zadních řad HC Mountfield František Ptáček dorovná! Ve třetím kole, pokud se nic nepředvídatelného nestane, se Ptáček stane v domácím utkání s Libercem rekordmanem!

Martynek a Pšurný na straně soupeře
Poslední dvě sezóny tito dva hráči válčili v budějovickém dresu. Jak se jim povede nyní? Martynek a Pšurný v prvním kole nastoupili na křídlech čtvrtého litvínovského útoku...

Vzájemné zápasy z minulé sezóny

 18.9. 2011  Litvínov - HC MOUNTFIELD   3:2
22.10. 2011  HC MOUNTFIELD - Litvínov   0:3
 4.12. 2011  Litvínov - HC MOUNTFIELD   2:3sn
 19.1. 2012  HC MOUNTFIELD - Litvínov   3:2

Sestavy z posledního zápasu

HC MOUNTFIELD: Kantor – Jank, Ptáček, Kolarz, Frühauf, Vráblík, Vydarený, Kříž – Šimánek, Červený, Kotalík - Dej, Langhammer, L. Květoň – Mertl, Kašpařík, Podlešák (22. Rousek) - Soudek, Knotek, Suja.

Litvínov: Franěk (41. Francouz) - Posmyk, Kubát, Stříteský, Černý, Jareš, Kousalík, Gula, Havelka - Majdan, Hübl, Lukeš - Černý, Hanzl, Frolík - Baláž, Gerhát, Kubinčák - Martynek, Smolka, Pšurný.


S tímhle kouskem rovnou do cirkusu

Útočníci Litvínova Majdan a Brejčák natočili pro zábavu video, kde druhý zmíněný střílí na bránu. Na tom by nebylo nic zvláštního. Jenomže Brejčák pálí z nezvyklého místa - ze samotného rohu tribuny litvínovského stadionu. A z přibližně osmdesáti metrů se trefil Brejčák čtyřikrát z pěti pokusů. Pro příště už jen pořídit kvalitnější nahrávací zařízení, které neodkáže záběry jen na radostné reakce hráče, a kousky litvínovských hráčů můžou vyrazit do světa.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....