Banes Motor České Budějovice
30.08.2012, Michal Heřman

ET: SAL - CEB 0:3 - Mountfield zahrál v Rakousku dobře a má druhou výhru

Č. B u d ě j o v i c e - HC MOUNTFIELD vybojoval v Evropské trofeji druhé vítězství, když po dobrém výkonu porazil loňského vítěze tohoto turnaje Salzburg na jeho ledě 3:0. Dva góly dal Rudolf Červený, jeden Lukáš Květoň. V brance Budějovic odchytal výborný zápas mladý Pavel Kantor, který byl zvolen druhou hvězdou utkání. V pátek se v Budvar aréně hraje od 17:30 odveta.

Hokejisté HC Mountfield vstoupili do utkání s rakouským EC Red Bull Salzburg velmi dobře a v první třetině svého soupeře předčili. Střela Podlešáka se v úvodu zápasu sice neujala, ale na druhé straně nebyl proti Kantorovi úspěšný ani Duncan. Po šesti minutách hry se Jihočeši radovali poprvé, kdy puk do branky blafákem dorazil Lukáš Květoň - 0:1! Salzburg ani v dalších minutách, kdy měl po vyloučení Červeného a potom Kotalíka výhodu přesilovky, nepřišel na to, jak českobudějovickou obranu pokořit.

Necelé tři minuty před koncem třetiny se podruhé prosadil Mountfield. Akci založil Peter Mikuš a gól dal Rudolf Červený - 0:2! Druhá třetina byla vyrovnanější. Šance měly oba týmy. Motor nevyužil více jak dvě a půl minuty přesilovky 5 na 3, domácí DiBenedetto zase neproměnil samostatný nájezd. Sám na brankáře jel i Šimánek. Jeho forhendový blafák brankář Auld vystihl a puk chytil. Do třetího dějství se tak šlo za stejného stavu, jako do třetiny druhé.

Poslední třetina snad ani nemohla pro Mountfield lépe začít. Ještě v probíhající přesilovce se po souhře se Soudkem trefil přesně k levé tyčce Rudolf Červený - 0:3! Salzburg byl blízko snížení na konci 43. minuty. Rakušané zahráli přesnou kombinaci, na jejímž konci byl Regier. Proti jeho střele vytáhl skvělý zákrok Kantor, který se dokázal rychle přesunout k pravé tyči a vyrážečkou puk chytil.

Další minuty se hrál vyrovnaný hokej, který příliš šancí nenabídl. Jihočeši bezchybně bránili a Rakušané se přes dobře zorganizovanou obranu nemohli probojovat. V první polovině poslední desetiminutovky dvakrát zahrozili Jihočeši. Tentokráte vyšel ze souboje vítězně brankář Auld. Mountfield se neprosadil ani při vyloučení Bischofbergera a protože se stav nezměnil ani v závěru zápasu, tak si Jihočeši do páteční odvety odvezli druhé vítězství v Evropské trofeji. V brance Jihočechů se skvěle předvedl mladý Kantor, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Třetí byl zvolen autor dvou branek Červený. První hvězdou byl domácí Grenier.

Páteční zápas na jihu Čech mezi HC MOUNTFIELD a Salzburgem začne v 17:30.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....