Banes Motor České Budějovice
23.08.2012, Michal Špírek

European Trophy v Budějovicích, v pátek je na řadě duel s Hamburkem

Č. B u d ě j o v i c e - HC MOUNTFIELD čeká další utkání v rámci European Trophy. V pátek ale poprvé bude mít výhodu domácího prostředí a bude toho chtít využít k zisku prvních bodů v soutěži. Proti bude mužstvo z německého Hamburku, které si zatím počíná v ET stoprocentně. Zápas začíná v pátek v 17:30, po týmu z Astany mají fanoušci v Českých Budějovicích další možnost vidět na vlastní oči konfrontaci se zahraničním soupeřem.

Hamburk odstartoval ET dvěma výhrami nad českými týmy

Tým Hamburg Freezers jsme již představili v


SAMOSTATNÉM ČLÁNKU

Hamburg zatím sehrál v Europeah Trophy dva zápasy. A v obou zvítězil - 7:3 porazil Kometu Brno, 3:2 Plzeň. Bylo by tedy záhodno přibrzdit německý mančaft v rozletu. "No musíme s tím něco udělat, takhle to nemůžeme nechat," souhlasil hlavní trenér Peter Draisatl. Ten navíc německé hokejové prostředí výborně zná a mohl tak přiblížit, jaký tým Budějovice čeká. "Hamburg dlouho hledal svojí tvář. Minulý rok už se mu ale povedla celkem stabilní sezóna. Je to obrovská, fantastická organizace a velký hokejový klub. Co se týče jmen na papíře, patří Hamburg mezi tři čtyři nejlepší týmy v Německu." Ve statistikách European Trophy stihl za dva zápasy nejvíce zazářit forvard Jeromy Flaake, jenž nasbíral čtyři kanadské body. Ale pozor, bodovat dokázalo i dalších čtrnáct hráčů!

Severská mise výsledkově neúspěšná, na výkonech se ale dá stavět

HC MOUNTFIELD se v přípravě doposud hodně nacestoval. Po turnaji v Rusku se přesunul do Skandinávie, kde sehrál duely European Trophy s Luleou a Kärpatem Oulu. Tým Petera Draisatla si sice nepřivezl jediný bod, ale trenér na hře svého týmu spatřil i pozitiva. "Výsledky se nám ve Švédsku a Finsku nepovedly, ale odehráli jsme tam pět velmi solidních třetin. Přehráli nás v oslabení a přesilovkách, kde tomu ještě musíme dát nějakou práci."

Hráčský kádr už se zužuje a dle slov sportovního manažera Sailera HC MOUNTFIELD nastoupí v nadcházejících zápasech v nejsilnější sestavě s týmem, který by měl následně pokračovat v přípravě dál a být k dispozici i pro utkání extraligy. Zatím jediným hráčem, kterému se podařilo za dva zápasy nasbírat více než bod, je útočník Rastislav Dej (1+1). Zápas proti týmu Lulea odchytal Jakub Kovář, proti Oulu pak zase nastoupil Lukáš Sáblík.

Utkání se v Budvar Aréně hraje v pátek od 17:30. Vstupné je 100 Kč, majitelé celosezónních permanentek (světle a tmavě modrých) mají vstup na všechna utkání European Trophy zdarma. Hned v neděli přijede na jih Čech další německý klub, Eisbären Berlín.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice