Banes Motor České Budějovice
17.07.2012, Petr Novotný

HC MOUNTFIELD mění přípravu. Pojede do Ruska

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejisté HC MOUNTFIELD mění program přípravy a hodně se při ní nalétá. Původně plánovaná první dvě přátelská utkání byla zrušena a místo nich se celek střetne s mnohem zvučnějšími soupeři z nejprestižnější evropské soutěže KHL. Jednoho soka si budou moci fanoušci prohlédnout sami v domácí hale. Za dalšími tým poletí na turnaj do ruského Jekatěrinburgu. „Přestože měsíc srpen pro nás bude hodně nabitý, nabídka k účasti v turnaji nás velice potěšila,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer klubu.

Do Budvar arény přijede Astana

Když chtěli naposledy vidět fanoušci v budějovické hale tým KHL, museli jít na Ligu mistrů, kde přijela Ufa. Teď je tady další možnost. Hokejisté HC MOUNTFIELD v rámci letní přípravy odehrají pět utkání s celky KHL a druhé nejvyšší ruské soutěže. Hned 3. srpna změří síly s Astanou a tak se na budějovickém ledě představí celek, za který ještě nedávno hráli také čeští reprezentanti Jiří Novotný, Lukáš Kašpar nebo Kamil Kreps. Všechny tři však kazašský klub uvolnil ze svých služeb. Barys Astana totiž chce ve svém kádru dávat přednost hokejistům s kazašskou národností.

„První zápas vůbec odehrajeme s Barysem Astana. K možnosti sehrát tohle utkání jsme se dostali přes kontakt na Jana Srdínka, který se o ně během jejich soustředění v Benešově stará,“ vysvětluje Petr Sailer. Původní požadavek kazašského celku byl, aby se zápas hrál na ledě benešovského zimního stadionu. S tím se však Jihočeši nesmířili. „Chtěli jsme našim fanouškům dát možnost vidět tohoto atraktivního soupeře z KHL a jsme rádi, že došlo k dohodě. Jinak bychom doma hráli až 24. srpna a to jsme nechtěli našeho fanouška nechat čekat,“ podotýká Petr Sailer.

Turnaj v Rusku je novinkou

Dalším zásahem do zápasové přípravy je pro hráče turnaj, který se bude hrát od 8. srpna v ruském Jekatěrinburgu, kde se kromě Jihočechů a domácího celku představí i tým Sputnik, což je farma domácího účastníka KHL a také pověstní rváči z Čechova. Bude se jednat hned na úvod o velice tvrdou a kvalitní přípravu, která řadu hráčů prověří. „Nabídka k účasti na turnaji nás potěšila, přestože měsíc srpen pro nás tímto bude velice nabitý. Do Jekatěrinburgu, kde se turnaj koná, budeme odlétat 7. srpna pravděpodobně z Karlových Varů přímým letem,“ vysvětluje Petr Sailer.

Ačkoliv se to nemusí zdát, turnaj je pro českobudějovický klub velice výhodnou záležitostí. Pořadatelé hradí veškeré náklady spojené s účastí na turnaji a navíc vyšli Jihočechům vstříc i v tom, že můžou vzít kompletní kádr. „Znamená to, že odcestuje celkem 26 hráčů, 5 kompletních lajn a 2 gólmani. Do hry se tak dostanou také všichni mladí hráči ze širšího kádru. Trenéři budou mít možnost vidět je v těžkých zápasech,“ vysvětluje Petr Sailer.

Do Čech se pak celek vrátí v pondělí 13. srpna a hned ve čtvrtek odcestuje k prvním zápasům European Trophy ve Finsku. Tam už pojede jen užší kádr, který vyplyne právě ze zápasů v Rusku. „Kádr, který odcestuje do Finska, už bude směřovat k extralize,“ uzavírá Petr Sailer. HC MOUNTFIELD ve své letošní přípravě upřednostní soupeře mimo českou extraligu. Dle dohody sportovního úseku tak Jihočeši sehrají s českým týmem pouze generální proti Plzni na jejím ledě 6. září. Nejvyšší soutěž pak startuje 14. září doma s Vítkovicemi.

Program startu přípravy

PŘÁTELSKY 3. srpna
HC MOUNTFIELD-Astana 17:30

TURNAJ V JEKATĚRINBURGU
8. srpna Sputnik-HC MOUNTFIELD 15.00
9. srpna Jekatěrinburg-HC MOUNTFIELD 19.00
11. srpna Čechov-HC MOUNTFIELD 19.00
12. srpna o umístění

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....