Banes Motor České Budějovice
18.12.2002, David Lukeš

Vánoce v HC ČB

Potěšit srdce těch, kteří to nejvíce potřebují, to byl cíl dnešní akce, kterou připravil HC ČB ve spolupráci se svými partnery. Výsledkem byla vánoční středa pro děti z Arpidy a dětského domova v Boršově nad Vltavou. Předčasné Vánoce nepřinesly pouze peněžitý dar oběma zmiňovaným institucím, ale především radost dětem, o které se starají. "To se určitě povedlo," věří generální manažer HC ČB ing. Jaroslav Pařízek.
Dále vysvětluje, že role Ježíška se chopil obchodní manažer Jaroslav Pouzar, v jehož hlavě se nápad zrodil. "Jarda má podobné akce v náplni práce. Jeho úlohou v klubu je propagace, má v kompetenci mimojiné i fanklub. A s podobnými akcemi, jako jsme uspořádali dnes, má zkušenosti ještě z dob svého působení za mořem," přibližuje J. Pařízek zrod akce a vzápětí doplňuje: "Bavili jsme se o tomto nápadu ve správní radě. Hodně našich partnerů se připojilo."

Svou "troškou" podle jeho slov přispěl každý v klubu, vedením začínaje, trenéry pokračuje a hráči konče. Zbytek do výsledných sta tisíc korun, které si mezi sebe rovným dílem rozdělily Arpida a Dětský domov v Boršově, dorovnalo vstupné z utkání s Třincem, takže podíl na vydařeném dni mají i diváci.

A jak celá akce probíhala? "V první části programu (10:00 - 10:45), které se zúčastnili i žáci škol Kubatova a Grünwaldova, mohly děti shlédnout vzorový trénink prvního mužstva. Trenér Liška měl mikrofon a komentoval dětem, co se na ledě děje," popisuje dění Pařízek a dál vzpomíná na další část programu: "V 11 hodin se školáci z Grünvaldovky a Kubatovky přesunuli na druhou ledovou plochu, kde se konaly různé soutěže, při nichž se hrálo o ceny. Druhá skupina, děti z výše zmiňovaných ústavů, se přesunuly do V.I.P.u, kam je přišel navštívit maskot firmy McDonald´s Ronald, s nímž přišla zábava a pohoštění. Děti dostaly dárky, hráči přispěli vlastnoručně podepsanými kartičkami."

Ve "vipce" se podle Pařízkových údajů bavilo na 60 dětí. Poděkování za zahřátí dětských dušiček si podle slov generálního manažera zaslouží kromě činovníků a hráčů klubu také partneři, kteří se podíleli především věcně: Madeta, Budvar, Koh-I-Noor, Jihočeské plynárny, stavební firma Jelen, Pekast, Masokombinát Krahulčí, Zooinforma a mediální partneři televize Gimi, Rádio Faktor a vydavatelství Vltava-Labe Press. Pohoštění pak připravila firma Výroba uzených výrobků Libor Novák.

Sváteční náladu následně kazím, když se svojí otázkou vracím k hokeji... "Herní projev týmu se zlepšil. Ale spokojený být nemůžu, jsme pořád dvanáctí. Dobré výsledky venku nás nemůžou uspokojit, my musíme bodovat doma," zamručí nespokojeně Pařízek... No, to jsem tomu dal. Takže rychle zpátky k těm Vánocům. Jménem celé redakce Vám, našim čtenářům, pod virtuální stromeček přeju, aby Vás potkávalo tolik úsměvů, jako dnes naše hokejisty! Šťastné a veselé :-)

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....