Banes Motor České Budějovice
05.03.2012, Miroslav Mayer

Soupeř pro osmifinále staršího dorostu - Hradec Králové

Č. B u d ě j o v i c e - Ve čtvrtek startuje play-off nejen pro hokejisty HC MOUNTFIELD, ale také pro starší dorost HC České Budějovice. Prvním soupeřem bude tým HC VCES Hradec Králové. S tím týmem se Jihočeši potkali letos již čtyřikrát a dokázali v každém utkání bodovat. Na osmifinále to tedy nemusí být ten nejhorší soupeř, ale k postupu vede jen cesta pokory, maximálního úsilí a kolektivní výkon. Nejvíce se proti Hradci Králové dařilo Luboši Robovi.

Tým staršího dorost (dříve jen dorost), bývá vždy v Českých Budějovicích na vysoké úrovni. V týmu se objevují nadějní hráči, kteří se dokáží prosadit do reprezentačních výběrů a později je o nich slyšet v mládežnických mužstvech. Přesto se úspěchu v této kategorii již dlouho nedosáhlo. Stopku mužstvu vždy vystavuje čtvrtfinále, přes které v tomto století Jihočeši ještě nepřešli.

Nadějný ročník 1991 ztratil možnost bojovat o semifinále, když nejsilnější hráči odešli do Českého Krumlova vybojovat postup pro B tým. Další silný ročník 1993 nabitý reprezentanty doplatil na to, že trenér příliš nevyužil sílu celého týmu.

Letos starší dorost začal sezónu skvěle a hned se vyšvihl do čela tabulky své skupiny. V týmu se množství individuality, které se dokáží prosadit. Přesto na mužstvo přišla krize, když prohrálo šest zápasů v řadě. Od té doby se střídaly porážky a vítězství.

Postupem do silnější skupiny si tým již v půlce prosince zajistil účast v play-off a dál se už hrálo jen o lepší výchozí pozici. U mužstva došlo k výměně trenéra, když trenér Janeček odešel z osobních důvodů v době, kdy bylo mužstvo na vrcholu tabulky a dařilo se mu. Nový trenér pak musel mužstvo stabilizovat a motivovat.

I současný kádr má na to udělat úspěch a vybojovat medailové umístění. Musí ovšem hrát jako tým, jako celek. Individuality se musí obětovat mužstvu a trenér dát důvěru všem hráčům, kteří budou chtít hrát.

Plusy a mínusy obou mužstev

Postavení v tabulce - lépe jsou na tom Jihočeši, kteří skončili šestí, zatímco Hradec Králové až jedenáctý.
Obranná činnost: Opět plus pro českobudějovický tým, který inkasoval o dvacet devět branek méně.
Útočná činnost: Pro Jihočechy hovoří o čtyřicet dva branek více než pro Východočechy.
Počty reprezentantů: V aktuálním kádru Hradce Králové je to jen jeden hráč a to Radek Pilař. Nikdo další si start již nepřipsal. Z kádru Jihočechů to je Pavel Samohejl (ČR 16), Luboš Rob, Jonáš Ťoupal, Václav Pašek (ČR 17), Karel Plášil a Tomáš Prokop (ČR 18). V nadstavbové části obě mužstva vybojoval shodně sedmnáct bodů.

Systém play-off extraligy staršího dorostu

Letos je opět změna i v play-off extraligy staršího dorostu. Nově se jž nebude hrát závěrečný turnaj nejlepších čtyř mužstev, ale klasicky od osmifinále až do finále. Osmifinále se hraje na dva zápasy. Pokud obě mužstva vyhrají po jednom zápase bude rozhodovat skóre. V případě rovnosti skóre se bude utkání prodlužovat a pak následují samostatné nájezdy.

Program osmifinále:

Čtvrtek 8.3 2012
HC Č. Budějovie - HC VCES Hradec Králové 18.00 Budvar aréna

Sobota 10.3 2012
HC VCES Hradec Králové - HC Č. Budějovice 17.00

Vzájemné zápasy

Oba soupeři se letos utkali již čtyřikrát. Jihočeši z těchto soubojů nikdy neodešli naprázdno, ale i Hradec Králové jednou dokázal zvítězit a to v posledním vzájemném zápase. Nejúspěšnějším hráčem v těchto soubojích byl Luboš Rob, který bodoval ve všech zápasech a celkem získal osm bodů (4+4). Z kádru Hradce Králové se nejvíce dařilo Radku Pilařovi, který dal tři branky.

HC Č. Budějovice - HC Hradec Králové 4:2
HC Hradec Králové – HC Č. Budějovice 5:6p
HC Č. Budějovice - HC Hradec Králové 5:1
HC Hradec Králové - HC Č. Budějovice 3:2sn

Sestavy týmů z posledního zápasu ve skupině

HC České Budějovice: Havlátko - Škopek, Piegl, Kutiš, Žáček, Břečka, Malovec - Rob, Švec, Mareš - Záhora, Prokeš, Ruda - Bílek, Krátoška, Krcho - Vácha, Šesták, Suchánek.

HC VCES Hradec Králové: Šivel (od 27. Hak) – Vácha, Skála, Suk, Jebavý, Konečný, Procházka, Bartoň, Štědrý, Ouzký, Půlpán, Pilař, Suchan, Kastner, Matějček, Šeps, Brida, Rejl, Souček, Nedvídek, Klemenc.

Statistiky

Osmifinále play-off
HC České Budějovice


HC VCES Hradec Králové
6.
Umístění v tabulce
11.
44 / 22 - 4 - 3 – 15
183:141 / 77
Statistiky v sezoně
(základní část)
44 / 17 - 4 - 2 - 21
141:170 / 61
4:3p Karlovy Vary (V)
2:4 Chomutov (V)
2:6 Sparta (D)
Aktuální série
2:8 Kometa (D)
4:3 Zlín (D)
0:11 Vítkovice (V)
Luboš Rob 67 (27+40)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Lukáš Nedvídek 38 (10+28)
Luboš Rob (27)
Nejlepší střelec v sezoně
Martin Bartoň (17)
Luboš Rob (40)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Lukáš Nedvídek (28)
René Piegl 19 (7+12)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Roman Konečný 12 (5+7)
Martin Záhora (+17)
Jakub Malovec (-6)
+/- bodování v sezoně
Martin Matějček (+11)
Radek Pilař (-19)
Petr Škopek (57)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Martin Matějček (134)
David Gába 91,73% - 2,88
Petr Havlátko 90,85% - 2,60
Tomaž Trelc 90,16% - 3,30
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Michal Šivel 89,23% – 3,79
Tomáš Hejda 90,68% - 3,46
Vlastimil Hak 86,96% - 3,78

Sociální sítě

Plaketku jako poděkování za podporu v sezoně 2023-24 od generálního manažera klubu Stanislava Bednaříka převzal za společnost...

Pomalu, ale jistě se vracíme ke svému řemeslu ????! Dnes jsme zavítali na hřiště TJ Pedagog a nejen @strma91 se pořádně zapotil...

Dvaadvacetiletý PAVEL NOVÁK sehrál v uplynulé sezóně, poté, co kvůli rakovině vynechal celý ročník 2022/2023, celkem 57 zápasů....

Ve čtvrtek proběhl další ročník golfového Motor Cupu ??.