Banes Motor České Budějovice
29.02.2012, Matěj Mayer

Mládež čekají další zápasy

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnická mužstva HC České Budějovice mají na programu další zápasy. Juniory čeká porce hned tří utkání, starší dorost odehraje tradičně dvě střetnutí a oba mladší dorosty se připravují na jediný duel, ve kterém se tento týden představí. Starší dorostenci se také dozví svého soupeře pro play-off a ve hře je i Písek.

Junioři

Juniorské mužstvo pod vedením nového trenéra Aleše Krátošky čekají do konce tohoto týdne hned tři utkání, protože v pondělí bude dohrávat s Chomutovem. První soupeř bude ve čtvrtek mužstvo Znojma, do kterého se Jihočeši vypraví. Orli Znojmo jsou v tabulce beznadějně poslední a s velkou pravděpodobností také letos sestoupí. Mají totiž na kontě pouhých sedm bodů a ztrácí na předposlední Liberec propastných 37 bodů! To vše pouhá čtyři kola před koncem základní části. Českobudějovičtí se nachází na patnáctém, nepostupovém místě se ztrátou dvanácti bodů na dvanáctou Plzeň. Jihočeši už Znojmo jednou v letošní sezóně porazili. Bylo to v prvním vzájemném zápase na ledě Budvar arény, kdy zvítězili 5:1. Utkání ve Znojmě začíná v 15 hodin.

Následující dvě utkání už sehrají svěřenci trenéra Krátošky na domácím ledě. V sobotu změří síly s brněnskou Kometou. Té patří v tabulce velmi slušné čtvrté místo a mohou se pyšnit jedním z nejlepších útoků v soutěži. Kometa Brno první utkání proti Českým Budějovicím na svém ledě ovládla a zvítězila 5:2. Kometě se více daří na domácím hřišti, kde získala o rovných třináct bodů více než na hřištích soupeře. Českobudějovičtí tedy budou mít šanci. Zápas se odehraje v sobotu od 12:30 v Budvar aréně.

Hned v pondělí budou junioři dohrávat odložené utkání s Chomutovem. Mužstvo Piráti Chomutov momentálně okupuje třetí příčku tabulky a patří tedy k nejlepším v soutěži. Pondělní střetnutí bude pro Jihočechy opravdu těžké. Nehovoři pro ně ani statistika z prvního vzájemného duelu, který dopadl lépe pro domácí Chomutov. Ten s Českobudějovickými přiliš práce neměl, v utkání vyslal na Bláhu 41 střel a zvítězil vysoko 5:0. Dohrávané utkání z 24. kola začne na ledě Budvar arény v pondělí v 18.00.

Starší dorost

Starším dorostenců zbývají do konce základní části odehrát už poslední dvě kola. Stále je však třeba rozlousknout pár otazníků. Například to, kdo bude soupeřem Jihočechů v play-off. Českobudějovičtí už téměř jistě obsadí po základní části šesté místo a jejich soupeřem bude tedy klub, který skončí na jedenáctém místě. A tam může skončit hned čtveřice klubů. Mezi kandidáty jsou Zlín, Karlovy Vary, Písek a Hradec Králové. Dvě posledně jmenovaná družstva jsou pak vůbec největšími kandidáty. Písek a Hradec Králové jsou totiž na jedenáctém, respektive dvanáctém místě a mají shodný počet 58 bodů. Zlín s Karlovými Vary jsou před nimi se ziskem 61 bodů.

Předposlední duel sehrají Českobudějovičtí v pátek, kdy zavítají na led Chomutova. Piráti Chomutov jsou v tabulce pátí, tedy těsně před Českými Budějovicemi. Jihočeši dokonce mají ještě teoreticky šanci Chomutov předehnat a dostat se na páté místo. To by ale museli v obou posledních utkáních naplno bodovat a soupeř by naopak musel obě utkání prohrát v základní hrací době. V prvním vzájemném měření sil došlo 27. ledna a vítězně z něj vyšli Jihočeši, kteří zvítězili 8:4. Páteční střetnutí v Chomutově začíná v 17.30.

Čtyřicáté čtvrté kolo sehrají mladíci proti Karlovým Varům. O mužstvu ze západu Čech už zde řeč byla, nachází se na desátém místě a patří dokonce mezi kandidáty pro soupeře Jihočechů v play-off. První zápas na ledě Budvar arény vyhráli Českobudějovičtí suverénně 4:1. Karlovy Vary by ale určitě rády skončily na co nejlepším místě, aby měli v play-off jednoduššího soupeře. Západočeši se však potýkají s příliš nízkou produktivitou, protože letos dali nejméně branek ze všech mužstev – 111. V obranné fázi patří naopak k nejlepším týmům. Utkání v Karlových Varech začíná v 16 hodin.

Mladší dorost

Mladším dorostencům zbývá do konce větší porce zápasů a to konkrétně šest. Tento víkend odehrají pouze jeden z nich. V neděli se vydají do Liberce, kde budou jejich soupeřem samozřejmě tamní Bílí Tygři. Ti jsou naprostým suverénem soutěže, když z třiceti zápasů zvítězili šestadvacetkrát. Jihočeši jsou díky výhře nad sousedem z tabulky Kometou Brno dál na druhé příčce a nyní mají už náskok čtyř bodů. Bílý Tygři Liberec byli úspěšnější i ve všech měření sil, zvítězili postupně 5:1, 10:2 a 7:5. Čtvrtý duel je naplánován tuto neděli v hale Liberce.

Mladší dorost B

I mladší dorost B má na programu pouze jeden duel. Ke svému dalšímu utkání vyrazí mladíci až do dalekých Krkonoš, kde se střetnou s tamním klubem. Toto utkání bude zároveň soubojem o nejhorší tým tabulky. Obě mužstva mají shodně dvacet sedm bodů a ve skupině Střed – o postup jim patří čtvrtá příčka právě před pátými Krkonošemi. Pro Jihočechy to ovšem nebude vůbec lehké utkání. Krkonoše je už totiž dvakrát dokázali porazit 8:5 a 7:5. Jihočeši vyhráli jedinkrát a to v tom úplně posledním měření sil 5:4.

Sociální sítě

Plaketku jako poděkování za podporu v sezoně 2023-24 od generálního manažera klubu Stanislava Bednaříka převzal za společnost...

Pomalu, ale jistě se vracíme ke svému řemeslu ????! Dnes jsme zavítali na hřiště TJ Pedagog a nejen @strma91 se pořádně zapotil...

Dvaadvacetiletý PAVEL NOVÁK sehrál v uplynulé sezóně, poté, co kvůli rakovině vynechal celý ročník 2022/2023, celkem 57 zápasů....

Ve čtvrtek proběhl další ročník golfového Motor Cupu ??.