Banes Motor České Budějovice
22.01.2012, Miroslav Mayer

Mládež - stále to není ono

Č. B u d ě j o v i c e - Ani třetí hrací víkend mládeže nepřinesl jihočeským celkům lepší výsledky, než tomu bylo doposud. Juniorky ze dvou domácích duelů jeden vyhrála a jeden prohrála. Starší dorost nedokázal přerušit šnůru svých porážek a svůj zápas prohrál. Má tak na svém kontě již pět porážek v řadě! Mladší dorost A má také ze dvou zápasů padesátiprocentní bilanci. B dorost nevstoupil úspěšně do druhé části soutěže, když prohrál v Táboře. Žádný hráč nepředvedl mimořádný výkon.

Juniorka

Příjemné překvapení

Ve čtvrtek přejelo do Budvar arény mužstvo HC Vítkovice. Jihočeši potřebovali zabrat a získat další body do tabulky. Úvod zápasu jim také vyšel skvěle, když po první třetině vedli 3:1. Po dvou třetinách to bylo ještě lepší, když se domácí ujali vedení již 5:2. Jenže Vítkovičtí nesložili zbraně a v poslední části zápas zdramatizovali dvěma brankami a na vyrovnání jim zbývalo ještě deset minut. Jihočeši se naštěstí dokázali na závěr zápasu zkoncentrovat a cenné vítězství 5:4 udržet až do konce. Gól a nahrávku zaznamenal Adam přibyl.

Napodruhé to doma nevyšlo

Hned v pátek sehráli Jihočeši doma zápas s Třincem. Domácí se opět ujali v zápase vedení, ale hosté dokázali ještě v první části skóre otočit. Jihočeši srovnali a později dokonce dokázali srovnat i další dvoubrankový náskok Ocelářů. Vypadalo to, že by Jihočeši mohli získat alespoň jeden bod, když necelé dvě minuty před koncem Oceláři vstřelili další branku, na kterou již Českobudějovičtí nedokázali najít odpověď. Hosté tak odvezli všechny body za vítězství 6:5. Dvě branky domácích dal obránce Martin Semrád.

Starší dorost

Po první třetině bylo jasno

V pátek jeli dorostenci ke svému zápasu do Plzně a potřebovali přerušit svoji šnůru porážek. Zrovna Plzeň není nejvhodnější soupeř na zlepšení sebevědomí mužstva. Po osmnácti vteřinách domácí vedli a bylo jasné, že to bude pro Jihočechy ještě o něco těžší. Nejnadějnější byl pro Jihočechy stav 2:1, který trval přesně osmnáct vteřin. Po první části bylo o výsledku zápasu rozhodnuto, protože Plzeň vedla již 4:1. Ve druhé části dostal výsledek konečnou podobu 5:3 a to znamená, že Jihočeši pokračují v neúspěších a jejich černá série je na stavu pět porážek v řadě. Dva body v zápase zaznamenal Aleš Krátoška.

Mladší dorost A

Vítězství s nulou

Ve čtvrtek se představili mladší dorostenci doma v zápase s Rebely Havlíčkův Brod. Jihočeši byli favority zápasu a očekávalo se vítězství. To se nakonec rodilo těžce, ale přeci bylo. První branka padla až po polovině zápasu. Další dvě pak přidali domácí až ve třetí části a mohli tak slavit vítězství 3:0. Brankář Luboš Kadlec přispěl k vítězství svým prvním čistým kontem v sezóně a dvaceti šesti úspěšnými zákroky.

Z Pardubic bez bodu

V neděli jeli dorostenci k zápasu do Pardubic. Po první třetině to vypadalo pro Jihočešchy dobře, protože v zápase vedli. Na začátku druhé části to bylo dokonce 3:1 pro Českobudějovické, ale pak domácí dali tři branky a ujali se vedení. Ještě ve druhé části na to Jihočeši dokázali zareagovat dvěma brankami a opět vedli oni. Ve třetí části byli na řadě domácí a ti dali dvě branky a Jihočeši již nenašli odpověď. V dobře rozehraném zápase tak prohráli 5:6 a domů jedou bez bodu. Tři body v zápase zaznamenal útočník František Bárta.

Mladší dorost B

Odveta po týdnu nebyla úspěšná

B dorost začal druhou část soutěže a díky losu se po týdnu opět utkal s Táborem, který vede tabulku soutěže. Ve všech utkáních byl Tábor úspěšnější a bylo tomu tak i neděli v Táboře. Domácí po první třetině dali jasně najevo, že to se svým návratem do extraligy mladšího dorostu myslí vážně. Českobudějovičtí jen postupně zmírňovali svoji porážku a konečné skóre se zastavilo na stavu 5:2 pro domácí Tábor.

Sociální sítě

Plaketku jako poděkování za podporu v sezoně 2023-24 od generálního manažera klubu Stanislava Bednaříka převzal za společnost...

Pomalu, ale jistě se vracíme ke svému řemeslu ????! Dnes jsme zavítali na hřiště TJ Pedagog a nejen @strma91 se pořádně zapotil...

Dvaadvacetiletý PAVEL NOVÁK sehrál v uplynulé sezóně, poté, co kvůli rakovině vynechal celý ročník 2022/2023, celkem 57 zápasů....

Ve čtvrtek proběhl další ročník golfového Motor Cupu ??.