Banes Motor České Budějovice
17.01.2012, Miroslav Mayer

Mládež - nastane lepší čas?

Č. B u d ě j o v i c e - Od čtvrtka startuje třetí hrací víkend mládeže. Zatím se českobudějovickým celkům nedaří a tak by konečně mohly zabrat a předvést se v lepším světle. Juniorka se drží na spodních příčkách tabulky a vítězství by ji mohlo lehce posunout výše. Starší dorost by mohl nastoupit v silnější sestavě a konečně v nadstavbové části vyhrát a ukázat, že se jedná o pokles formy a né trvalý pád dolů. Mladší dorosty také potřebují zlepšit výsledky.

Juniorka

Ve čtvrtek přivítají junioři doma HC Vítkovice. Ty se drží na desátém místě tabulky, ale mají náskok před Jihočechy devět bodů. Ovšem na hřištích soupeřů se Vítkovickým daří, když získali již dvacet bodů. Tuto svoji bilanci vylepšily i v minulých kolech, když vyhráli na Kladně 5:4sn a pak doma porazili Pardubice 5:3. Jedná se o první vzájemný souboj těchto mužstev. Jihočeši by rádi doma naplno bodovali. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 16.30 na druhé ploše.

V pátek přijede do Budvar arény další soupeř a to HC Oceláři Třinec. Oceláři jsou v tabulce na devátém místě a mají o deset bodů více než Českobudějovičtí. Venku je Třinec dokonce druhý nejlepší v celé soutěži, když získal dvacet osm bodů. Ovšem v posledních kolech to Ocelářům venku dvakrát nevyšlo, když prohráli v Litvínově 1:2 a Jihlavě 2:3p. Každopádně budou Oceláři mírným favoritem, ale Jihočeši by měli konečně zabrat a vyhrát, pokud ještě chtějí mít naději na play-off. Zápas se odehraje v pátek od 15.00 na druhé ledové ploše.

Starší dorost

Starší dorost čekají dva zápasy na ledě soupeřů. V pátek zajíždí do Plzně. Plzeňští jsou pohodlně druzí, když mají velkou ztrátu na prvního a slušný náskok na třetího v tabulce. Doma jen jednou prohráli a nastříleli tam nejvíce branek ze všech. Jihočechy tedy nečeká nic lehkého a pro vítězství by museli na ledě nechat všechno a ještě mít trochu štěstí. Minulý víkend měla Plzeň odložené zápasy a tak mohou mít problém s herní prodlevou. Každopádně je Plzeň favoritem a Jihočeši mohou ukázat, jestli mají mužstvo na úspěch v play-off či ne.

V sobotu se Jihočeši představí na Spartě. Sparta je v tabulce na čtvrtém místě a má před Jihočechy náskok jen šest bodů. Doma Sparta již čtyřikrát prohrála a není tudíž nemožné ji porazit. V posledních kolech prohrála Sparta ve Zlíně 1:5 a pak vyhrála v Brně 2:1. Tady by Jihočeši mohli mít šanci na zisk bodů. Snad se dorostencům podaří konečně v nadstavbové části zabodovat.

Mladší dorost A

Mladší dorost A sehraje tento týden hned dva zápasy. Ve čtvrtek se představí na svém ledě a přivítá HC Rebel Havlíčkův Brod. Rebelové jsou v tabulce druzí od konce. Venku se jim ale vcelku daří, když získali již třináct bodů. V posledním kole Rebelové doma prohráli 3:6 s Kometou. Oba vzájemné zápasy vyhráli Jihočeši a to 3:1 a 9:1. Českobudějovičtí jsou tedy favority zápasu a vítězství by jim nemělo uniknout. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 14.15 v Budvar aréně.

V neděli jedou dorostenci k dalšímu zápasu do Pardubic. Pardubičtí jsou v tabulce pátí, těsně před Jihočechy. Doma se jim moc nedaří, když vyhráli jen pětkrát. V posledním kole navíc Pardubičtí prohráli doma s Mladou Boleslaví 3:7. Vzájemná bilance je zatím vyrovnaná. V Pardubicích vyhráli Jihočeši 4:1 a v Budvar aréně zase Východočeši 5:2. Na tahu jsou tedy Českobudějovičtí, kteří v tabulce klesly na čtvrté místo a potřebují body k postupu zpět nahoru.

Mladší dorost B

Ligový dorost začíná nadstavbovou část. Hned prvním soupeřem je vedoucí mužstvo HC Tábor. S tímto mužstvem Českobudějovičtí zatím letos nevyhráli. První zápas prohráli v Táboře 2:5 a v minulém kole pak doma 1:3. Bylo by dobré začít nadstavbovou část vítězstvím a ještě na ledě jihočeského konkurenta.

Sociální sítě

Plaketku jako poděkování za podporu v sezoně 2023-24 od generálního manažera klubu Stanislava Bednaříka převzal za společnost...

Pomalu, ale jistě se vracíme ke svému řemeslu ????! Dnes jsme zavítali na hřiště TJ Pedagog a nejen @strma91 se pořádně zapotil...

Dvaadvacetiletý PAVEL NOVÁK sehrál v uplynulé sezóně, poté, co kvůli rakovině vynechal celý ročník 2022/2023, celkem 57 zápasů....

Ve čtvrtek proběhl další ročník golfového Motor Cupu ??.