Banes Motor České Budějovice
08.01.2012, Miroslav Mayer

Začátek roku mládeži moc nevyšel

Č. B u d ě j o v i c e – Mládež nezačala v roce 2012 zrovna moc dobře. Juniorka přivezla ze dvou venkovních zápasů jen jeden bod. Mladší dorost A porazil poslední Třebíč a naopak podlehl doma vedoucímu týmu tabulky – Liberci. B dorost nejprve doma porazil Krkonoše – Trutnov a pak prohrál v Mladé Boleslavi. Starší dorost měl ještě volno a bude hrát až příští týden. Nikdo z hráčů nepodal mimořádný výkon.

Junioři

Bod ze Zlína zachraňoval Seidl

První zápas v roce 2012 odehráli českobudějovičtí junioři ve Zlíně. Domácí vstoupili do zápasu lépe a ujali se dvoubrankového vedení. Ještě před koncem třetiny však snížil Tomáš Rousek a Jihočeši byli opět ve hře. Jenže domácí se opět ujali vedení o dvě branky a českobudějovičtí se pustili do stíhací jízdy. Ta jim tentokrát vyšla. V poslední minutě totiž Radek Seidl dokázal vyrovnat a utkání skončila v řádné době 3:3. Ani prodloužení nerozhodlo a o druhém bodu rozhodly nájezdy. V nájezdech se štěstí usmálo na domácí, kteří tak vyhráli 4:3sn a získali dva body.

Z Olomouce bez bodu

Utkání v Olomouci mělo stejný začátek jako ve Zlíně. Jenže tentokrát nedokázali Jihočeši kontrovat a jen inkasovali. Domácí tak postupně navyšovali skóre. Jediný úspěch českobudějovických juniorů přišel až za stavu 0:4 a zůstalo jen u jednoho zásahu. Navíc domácí přidali ještě branku na 5:1 a bylo rozhodnuto. Jihočeši tak přivezli z moravského „zájezdu“ jen jeden bod, navíc tým Olomouce měl být hratelný, protože byl na tom bodově stejně. Jihočechy tak dělí jeden bod o předposledního místa tabulky. Jediný gól Českobudějovických dal Radek Seidl.

Mladší dorost A

Útlum ve druhé třetině

Hned ve čtvrtek začal mladší dorost rok 2012. Jeho prvním soupeřem bolo mužstvo Třebíče. To je v tabulce poslední a tak se čekalo jasné vítězství Jihočechů. Začátek tomu také napovídal. Za chvíli to bylo 4:0. Jenže ve druhé části si českobudějovičtí mladíci zřejmě mysleli, že mají vyhráno a nechali soupře přiblížit se na stav 5:4. Pak dali domácí zase dvě branky a soupeř stačil dát jen jednu a zápas skončil 8:6 pro domácí tým. Který tak splnil roli favorita, ale zapotil se více, než čekal. Dva body v zápase získal František Bárta.

Tygři rozhodli v poslední třetině

Souboj prvního s druhým, to bylo utkání v Budvar aréně, když přijeli Bílí Tygři Liberec. Tygři vedou s přehledem tabulky a ani případná porážky by je o to nemohla připravit. Jenže Jihočeši potřebují bodovat, protože na ně doráží ze třetího místa Kometa. V první třetině vždy domácí vedli a Tygři dokázali srovnat. Ve druhé části tomu bylo obráceně. Třetí třetinu opět načali brankou Jihočeši, ale na Liberec uhodil dvakrát. Domácí dokázali ještě naposledy srovnat, ale na další dvě branky už odpověď nenašli. Prohráli tak 5:7 a náskok na třetí Kometu je již jen jeden bod. Dva body v dresu domácích vybojoval Jiří Smejkal.

Mladší dorost B

Divočina v úvodní části

Ligový dorost začal rok 2012 také ve čtvrtek zápasem doma. Přijel soused z tabulky mužstvo HC Krkonoše - Trutnov. Hned první třetina se změnila v divočinu. K vidění bylo dokonce hned devět branek. Domácí byli přeci jen úspěšnější, když dali dokonce hned šest a po první části bylo 6:3. Pak se situace přeci jen uklidnila. Navíc hosté snížili na rozdíl jediné branky a tak se ze zápasu stalo drama se šťastným koncem pro Jihočech, kteří nakonec vyhráli 7:5. Dva góly v zápase dal Erik Bahula.

Sociální sítě

Plaketku jako poděkování za podporu v sezoně 2023-24 od generálního manažera klubu Stanislava Bednaříka převzal za společnost...

Pomalu, ale jistě se vracíme ke svému řemeslu ????! Dnes jsme zavítali na hřiště TJ Pedagog a nejen @strma91 se pořádně zapotil...

Dvaadvacetiletý PAVEL NOVÁK sehrál v uplynulé sezóně, poté, co kvůli rakovině vynechal celý ročník 2022/2023, celkem 57 zápasů....

Ve čtvrtek proběhl další ročník golfového Motor Cupu ??.