Banes Motor České Budějovice
27.10.2011, Matěj Mayer

Jihočeši se představí v Třinci

Č. B u d ě j o v i c e – Českobudějovičtí dokázali v minulém zápase potvrdit roli favorita a porazili Mladou Boleslav. Nyní už je čeká soupeř o poznání těžší. Třineckým Ocelářům to sice v tomto ročníku nešlape tak jako v tom minulém, ale i tak si drží pozici v první šestce. Jihočeši potřebují zvítězit, aby potvrdili pozici nejlepšího mužstva Tipsport extraligy. V prvním vzájemném střetnutí se radoval HC MOUNTFIELD, bude tomu tak i v pátek? Utkání v třinecké Werk aréně startuje v 17 hodin.

O soupeři – HC OCELÁŘI TŘINEC

Třinečtí se vstupem do sezóny být spokojeni nemohou, mužstvo z úvodních třech střetnutí vytěžilo jediný bod. Postupně se však Oceláři dostali do tempa a nyní jsou se čtyřiceti šesti brankami jedním z nejlépe střílejících mužstev v extralize.

Právě ofenziva je velkou zbraní Třince. Už čtyři hráči z řad Ocelářů nasbírali deset a více bodů. Nejnebezpečnějším hráčem soupeře by měl být David Květoň. Ten si letos připsal už patnáct bodů (5+10). S deseti asistencemi patří k nejlepším v extralize. V prvním letošním vzájemném střetnutí se ale nejvíce dařilo Radku Bonkovi. Ten dal dvě branky ze tří, kterých Třinec při prohře 4:3 dosáhl.

Oceláři se chystali posílit i svou defenzivu a tak vyměnili útočníka Bryana McGregora do Karlových Varů za Petra Gřegořka. Z přestupu ale v poslední chvíli sešlo. Podmínkou totiž bylo i to, že se Petr Gřegořek musí domluvit s Třincem na nové smlouvě. K dohodě však nedošlo a oba hráči tak zůstávají ve svých původních klubech.

Zajímavosti

Plus mínus body
V pátečním duelu se představí i hráči, kteří patří k nejlepším v bodování plus mínus. V řadách Ocelářů z Třince je dokonce hráč, který je v tomto ohledu nejlepší v extralize. Josef Hrabal hraje letos ve skvělé formě a k devíti nasbíraným bodům mu v kolonce +/- svítí +11. O druhé místo se dělí tři hráči. Mezi nimi je i českobudějovický Rudolf Červený, kterému se také v letošní sezóně velmi daří.

Sestavy v posledních kolech

HC Oceláři Třinec: Hamerlík (61. Vojtek) - Zíb, Hrabal, Richter, Lojek, Hudec, Cartelli - D. Květoň, Bonk, Hrňa - Marosz, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Mičulka - Orsava, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

HC MOUNTFIELD: Kovář - Ptáček, Kranjc (21. Kolarz), Novák, Vydarený, Vráblík, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Podlešák - Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, Mertl, Pšurný.

Statistiky

16. kolo
HC MOUNTFIELD


HC OCELÁŘI TŘINEC
1.
Umístění v tabulce
6.
15 / 9 - 1 - 1 - 4
45:33 / 30
Statistiky v sezoně
(základní část)
15 / 6 - 1 - 4 - 4
46:37 / 24
4:2 Mladá Boleslav (D)
0:3 Litvínov (D)
5:2 Mladá Boleslav (V)
Aktuální série
2:3p Liberec (V)
2:1 Kometa Brno (V)
3:4 Liberec (D)
Pavel Kašpařík 14 (5+9)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
David Květoň 15 (5+10)
Lukáš Květoň (8)
Nejlepší střelec v sezoně
Radek Bonk (7)
Pavel Kašpařík (9)
Nejlepší nahrávač v sezoně
David Květoň (10)
František Ptáček 5 (1+4), Aleš Kranjc 5 (1+4)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Lukáš Zíb 10 (2+8)
Rudolf Červený (+8)
Gulaš, Burian, Marek (-1)
+/- bodování v sezoně
Josef Hrabal (+11)
Jiří Polanský (-7)
Milan Gulaš (24)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Ladislav Kohn (42)
Jakub Kovář 93,29% - 2,09
Pavel Kantor 91,67% - 1,5
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Peter Hamerlík 93,30 – 2,22
Martin Vojtek 90,48% - 3,08
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....