Banes Motor České Budějovice
20.08.2011, Matěj Mayer

OUL - CEB 1:2 - MOUNTFIELD veze výhru z Oulu

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejisté HC MOUNTFIELD si po včerejší výhře na nájezdy v Kuopiu připsali další vítězství. Ve vyprodané Nivala aréně sledovalo napínavou bitvu 1300 diváků. Ti se mohli radovat z první branky Kärpätu už v sedmé minutě, to však bylo z jejich strany vše. Na konci první třetiny vyrovnal Roman Pšurný a na začátku druhého dějství rozhodl o vítězi utkání jako správný kapitán František Ptáček. Na obě branky přihrával Tomáš Mertl.

Na začátku utkání proti finskému Kärpätu Oulu byli lepší domácí hráči. První šance ale patřily hostům. Aleš Kranjc ani Milan Gulaš však prostřelit Karhunena nedokázali. Skóre zápasu tak otevřel až v sedmé minutě Kärpät. Přihrávající Tomi Körkkö našel Joonase Komulainena, který prostřelil Jakuba Kováře - 1:0. Pak šli hosté po vyloučení Kašpaříka do oslabení a měli velké problémy. Oscar Eklund však ani nadvakrát nepřekonal Kováře. Hrál se svižný hokej s šancemi na obou stranách. Hosté se snažili vyrovnat a jejich snaha se nakonec vyplatila. Na začátku sedmnácté minuty se po přihrávce Tomáše Mertla a Davida Kuchejdy prosadil Roman Pšurný - 1:1 . První třetina stejným výsledkem i skončila a vyrovnávací branka hosty evidentně nakopla.

Aktivitu z konce první třetiny si dokázali hráči HC Mountfield přenést i do druhé části. První šance Šimánka a Kašpaříka ještě brankou neskončily. Poté byl vyloučen Pšurný a pár sekund na to se po faulu Humla síly na ledě vyrovnaly. Ke střele se dostal kapitán HC Mountfield František Ptáček a prostřelil Karhunena podruhé - 1:2. Dále se hrál pohledný a svižný hokej a diváci, kterých přišlo 1300, určitě nelitovali. Ke konci třetiny hrál ještě HC Mountfield dvakrát přesilovou hru, ale další branku už přidat nedokázal.

Do třetí třetiny vstoupil aktivněji domácí Kärpät Oulu. Nejprve pálil od modré čáry Atte Ohtamaa a pak se dostali dokonce čtyři hráči Kärpätu ke střele. Vše kryl brankář Jakub Kovář. Kärpät se dostával do přečíslení a Mountfield měl s aktivními domácími problémy. Hosty však vždy držel nad vodou Kovář. V posledních minutách se dostal před brankáře hostů i Michal Vondrka, ale ani ten neuspěl. Minutu před koncem si Kärpät vzal time-out a odvolal brankáře Hostikku, k tomu všemu byl ještě vyloučen Tomáš Mertl, takže z toho byla hra šest na čtyři. Finové měli nakonec největší šanci dvě sekundy před koncem, kdy vypálil Mikko Niemelä, ale Kovář byl opět na místě a pomohl tak HC Mountfield k výhře na půdě Kärpätu Oulu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....