Banes Motor České Budějovice
17.11.2010, Michal Špírek

HC MOUNTFIELD začíná sérii venkovních duelů v Rondu

Č. B u d ě j o v i c e - Těžký trojboj čeká na hokejisty Českých Budějovic po reprezentační přestávce. Brno, Zlín, Sparta - to jsou týmy, které Jihočechy postupně přivítají na svém ledě. Utkání s Kometou Brno se hraje ve sváteční datum, v brněnské hale Rondo vše začne v 18:00. První vzájemné střetnutí sezóny zvládl lépe HC MOUNTFIELD, jak si povede před vyprodaným hledištěm na ledě soupeře?

O soupeři – HC KOMETA BRNO

Zatímco na Jihočechy čeká šňůra venkovních duelů, Brňané jsou v naprosto opačné situaci. Před sebou totiž mají hned pět domácích utkání v řadě a svěřenci trenéra Jeřábka se chystají z těchto zápasů vytěžit co nejvíce, z aktuální šesté příčky pokukují nad sebe. "Chceme v domácích zápasech získat co nejvíce bodů a pokračovat v úspěšné sérii. Diváci nás poženou do tlaku," řekl pro hokej.cz trenér Vladimír Jeřábek. V posledních třech zápasech totiž Kometa v Rondu pro sebe zabrala plný bodový zisk.

Do brněnských řad se po zranění znovu postaví Jiří Dopita. "Tím by se měla zvýšit naše útočná síla," liboval si Jeřábek. Naopak domácí nastoupí bez Radka Procházky a Pavla Zubíčka. Opřít se Brno může o vynikající brankáře. Hovi předvádí fantastické výkony, a jeho náhradník Trvaj má procentuální úspěšnost zásahů dokonce nad 94 procenty.

Budějovičtí se týdenní reprezentační pauzy nemohli dočkat. Bohužel pro ně jim síly došli trochu dříve, než by se hodilo, a předtím, než se extraliga zastavila, poprvé v sezóně utrpěli dvě porážky za sebou. Na Brno má HC MOUNTFIELD náskok jednoho bodu a je na něm, zda v Rondu nechá zapomenout na své poslední tři venkovní zápasy. Bilance z nich totiž není lichotivá - tři vstřelené branky, nula bodů.

České Budějovice mohly v přestávce nabrat síly, hokejisté, například Jakub Langhammer, kteří se vraceli po zranění, netrpělivě vyhlíželi zápasové volno. Jak se hokejisté, vedeni Františkem Výborným, vypořádají s brněnskou atmosférou, kdy Kometu každé ligové kolo žene plná hala? Ani českobudějovičtí fanoušci se ovšem nenechali zahanbit a ve státní svátek se vydali do posledního místečka obsadit svůj sektor.



Zajímavosti utkání

V zápase padne málo branek. Anebo ne?

Vše by tomu napovídalo. V bráně budou kvalitní brankáři, týmy staví na poctivé defenzivě, v sezóně inkasovala Kometa třetí nejmenší počet branek z celé extraligy, Budějovičtí pak dostali jen o dvě branky více. V minulé sezóně HC MOUNTFIELD vsítil za dva zápasy v Rondu jen jedinkrát. První letošní vzájemné utkání bylo nesmírně vyrovnané, bude rozhodovat třeba jen jediný gól i dnes?

Sestava z posledního kola (Liberec - Kometa 3:1)

Kometa: Hovi – Mojžíš, Malec, Stehlík, Zubíček, Bičánek, Protivný, Kempný – Veselý, Huml, Svoboda Jaroslav – Hubáček, Brabenec, Erat – Kvapil, Balej, Hruška – Dlouhý, Svoboda Jakub.

Vzájemné zápasy v sezóně

8. kolo, 6.10. 2010, HC MOUNTFIELD - HC Kometa Brno 3:2

Statistiky

21. kolo
HC MOUNTFIELD

HC Kometa Brno
4.
Umístění v tabulce
6.
20 / 9 - 3 - 1 - 7
57:48 / 34
Statistiky v sezoně
(základní část)
20 / 10 - 1 - 1 - 8
45:46 / 33
5:1 Slavia (D)
1:2 Boleslav (V)
7:1 Kladno (D)
0:3 Pardubice (V)
5:6 Třinec (D)
Aktuální série
3:5 Litvínov (V)
4:2 Zlín (D)
1:4 Vary (V)
3:1 Sparta (D)
1:3 Liberec (V)
Milan Gulaš 15 (6+9)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Marek Kvapil 15 (3+12)
Jiří Šimánek (9)
Nejlepší střelec v sezoně
Jozef Balej (8)
Milan Gulaš (9)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Marek Kvapil (13)
Jan Snopek 9 (1+8)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Richard Stehlík 4 (2+2)
Jan Snopek (+9)
Jakub Šulc (-6)
+/- bodování v sezoně
Radek Procházka (+5)
Hubáček, Kvapil (-3)
Jan Novák (67)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Ondřej Veselý (46)
Jakub Kovář 92,64% - 2,34
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Sasu Hovi 93,02% - 2,19, J. Trvaj 94,16% - 1,80

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....