Banes Motor České Budějovice
10.11.2010, Petr Novotný

Esemeska, telefonát a Jágr jel do Budějovic chytat extraligu

Č. B u d ě j o v i c e - Až do padesáté minuty nedělního zápasu s Třincem brankář Jakub Kovář v extralize mužů nepustil do branky nikoho jiného. Jenže šest gólů v jeho síti ho vyhnalo na střídačku. Trochu překvapivě za něj nenaskočil Šimon Hrubec, který by byl normálně na řadě, ale Jaroslav Jágr. Pro píseckého brankáře to byl vůbec první start v extralize. „V sobotu mi po zápase přišla esemeska, abych se ozval panu Zajícovi. Tak jsem mu zavolal a v neděli jsem jel na zimák,“ popisoval svou cestu do extraligy Jaroslav Jágr.

Jak se vám dívalo na prvních devětačtyřicet minut ze střídačky?
Myslím si, že jsme měli nějaké šance. Za stavu 3:2 jsme měli asi tři nebo čtyři gólovky, a kdybychom odskočili, zápas by se vyvíjel jinak a soupeř by musel dotahovat. Takhle jsme se dostali třikrát po sobě do oslabení a tím pádem jsme dostali tři góly po sobě a otáčet to proti Třinci je hrozně složité.

Zapotil jste pořádně při svém jedenáctiminutovém pobytu na ledě?
Ani ne. Byly tam dvě střely od modré a s tím bych si měl poradit. Když jsem šel do brány, dalo to manšaftu trochu impuls. Jedenáct minut jsme odehráli dobře a oni neměli nějakou výraznou šanci.

Střídání určili trenéři, nebo si o něj Jakub Kovář řekl sám?
Vůbec nevím. Kuba na mě kývnul, já jsem řekl, že jedu a tak jsme se vystřídali. Jestli mu trenéři něco naznačili, to netuším. Měl jsem je za zády, takže jsem je neviděl. Kuba vyjel a já to vzal, jak to je a šel jsem do branky. Snad jsem ostudu neudělal.

Byly to vaše první minuty na extraligovém ledě, je to tak?
Když nepočítám nějaký Tipsport Cup nebo přípravné zápasy, byl to skutečně první start.

Jak k tomu došlo?
Po zápase v Třebíči s Pískem mi přišla esemeska, abych se ozval panu Zajícovi a on mi řekl, abych tady byl v neděli ráno v kabině. Nic víc jsem si nezjišťoval. V devět ráno jsem byl v šatně. Řekli mi, že Šimon je zraněný a já půjdu do zápasu s Kubou Kovářem. Tuším, že měl něco s kolenem.

Probíral jste to před zápase s vaším otcem? (Poznámka: bývalý brankář a současný hlavní skaut HC Mountfield)
Vůbec ne. Nikdo nepředpokládal, že vůbec půjdu do brány. Když už bych tam šel, tak to znamenalo, že se Kuba zraní, a nebo že odjede a nic takového jsme neprobírali.

A to po zápase byla oslava prvního startu?
Myslím si, že není vůbec co slavit. Prohráli jsme šest pět a já jsem sem nepřijel jako jednotlivec, ale pomoci klubu.

Písku se v první lize tolik nedaří, ale vám docela ano. Máte dobrou sezonu?
Nešel jsem do Písku, abych si dělal nějaké hokejové jméno. Pan Suchánek si mě tam vzal, abych jim pomohl. Vsadil na mě jako na jedničku a zatím doufám, že ostudu nedělám. Jediným cílem je záchrana. Jsme čtrnáctí, ale moje statistiky mě nezajímají.

Doufal jste ještě v extraligový start?
Nepřemýšlel jsem nad tím. Písek byl pro mě nová výzva, protože předtím jsem chytal hlavně druhou ligu. Extraliga byla velkým skokem a s tím jsem nepočítal vůbec.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....