Banes Motor České Budějovice
29.10.2002, David Lukeš

Proti Třinci i s Ondřejem

Po raketovém startu v domácí Budvar Aréně, kdy po úvodní porážce s Plzní hokejisté budějovického HC převálcovali čtyři své soupeře, jim trochu došel dech. Víkend pravdy, kdy Jihočeši na svém ledě přivítali celky ze svého "tabulkového" okolí, přinesl pouze jeden bod ze dvou zápasů za prohru v prodloužení. Naši borci se budou snažit smůlu protrhnout ve středu, kdy dohrávají zápas 6. kola s Třincem, soupeřem, proti kterému se jim doma tradičně daří.
Přesvědčit o předchozím tvrzení se můžeme pohledem do statistik posledních pěti let. Třinečtí dokázali na jihu Čech zvítězit z deseti pokusů pouze jednou, devětkrát odcházeli poraženi a to při celkovém skóre 44:20 ve prospěch domácích. Nicméně i to jedno jediné vítězství je už hodně vousaté, stalo se tak 23. 10. 1998, v domácí šatně vládla nedobrá nálada po výsledku 2:3, kdy branky stříleli borci, které už v budějovickém dresu nenajdeme - Filipi a Radek Ťoupal.

Tak jednoznačnou bilanci si lze vysvětlit tím, že Severomoravané holdují útočnému hokeji, na který náš tým umí odpovědět. Třinec není své pověsti nic dlužen ani letos, s 62 brankami je po 17 kolech druhým nejlépe střílejícím celkem jen o jediný gól za lídrem soutěže Pardubicemi. Jako již tradičně si třinečtí pod vedením kapitána a nejproduktivnějšího hráče naší nejvyšší soutěže Richarda Krále (31 bodů - 10+21) budují z vlastního kluziště nedobytnou tvrz. Pokud by se do tabulky započítávaly pouze domácí utkání, byl by Třinec s velkým náskokem první s bilancí devět zápasů, devět vítězství a skóre 44:14!

Co však Oceláře brzdí v dobývání trůnu extraligy, jsou zápasy venku. Letos se jim venku podařilo ze sedmi zápasů vyhrát pouze dva, přičemž jedno vítězství si připsali na ledě neškodného Havířova. Na slabou formu Třince mimo stadión v beskydském údolí se určitě spoléhat nelze, hokejisté HC ČB se ale jistě budou snažit lichotivou sérii proti Ocelářům prodloužit. Na třinecké bude platit důraz a nátlaková hra a proto potěší zpráva, že na led již naskočí Zdeněk Ondřej, kterému znojemský Kumstát v nedělním zápase lehce poranil hokejkou oko.

V zápase, který slibuje atraktivní a ofenzivní podívanou, budou naši borci potřebovat podporu zaplněného hlediště. Ve hře je hodně, případné vítězství nás posune na dostřel elitní osmičce! Proto neváhejte, utkání HC ČB - HC Oceláři Třinec začíná v Budvar Aréně zítra, ve středu 30. 10. od 17:30.


Sestava Třince z posledního zápasu s Plzní: Lakosil - Houdek, Malinský, Procházka, Jančařík, Cartelli, Nosek - Zadina, Král, Pletka - Janků, Marek, Pavelek - Martynek, Meluzín, Polončič (21. Ivan).

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....