Banes Motor České Budějovice
26.10.2002, David Lukeš

Reparát budou naši hráči skládat se Znojmem

Po absolutně nepodařeném domácím střetnutí s Libercem prověří kvality našeho celku Znojemští Orli. Budějovičtí hokejisté budou čelit podobnému problému jako před zápasem s Libercem. Na náš led totiž opět zavítá soupeř, který své předchozí utkání prohrál. Znojemští, stejně jako Severočeši, se určitě nebudou snažit opět domů vracet s prázdnou.
Jihomoravanům se letos venku moc nedaří. Pouze dvě střetnutí vyhráli, pětkrát vyšli bodově naprázdno. V pátek proháli na Slavii 5:3, když jim utekl začátek. Po zbytek zápasu byli domácím vyrovnaným soupeřem. Přesně před týdnem je pak zlomila jediná branka na ledě Karlových Varů, prohráli nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Orli jsou celkem, který si libuje v útočném, technickém pojetí, když je ale třeba, dokáží se přizpůsobit urputnému stylu soupeře, což dokázali v tomto týdnu, v úterý na svém stadióně zdolali houževnatou Plzeň. Prosluli zejména povedeným lovem posil na Slovensku, neboť dvojice Pucher - Uram se stala motorem útoku Jihomorovanů. Nedávno k nim přibyl další hokejista ze země za řekou Moravou, Marián Cisár, který se o svém talentu určitě bude snažit přesvědčit. Kanadskému bodování klubu však vévodí kanonýr s příhodným jménem Marek Vorel, který dokázal k osmi brankám přidat čtyři asistence. Bývalého miláčka budějovických ochozů Oldřicha Svobodu před sezónou nahradil v brance Znojma neméně zkušený Jaroslav Kameš, jenž se určitě bude snažit pomoci svému celku splnit cíl, jímž je postup do play-off.

Jihomoravané jsou na dobré cestě, neboť po 16. kole jsou šestí, když nasbírali 25 bodů. Tabulka je ale ve svém středu hodně vyrovnaná, po pár kolech může být všechno jinak. V což všichni doufáme, neboť náš tým je prozatím 11. s dvaceti body. Hokejisté HC ČB budou určitě potřebovat povzbudit, aby mohli vrátit svému soupeři porážku z prvního letošního klání obou soupeřů ve Znojmě, které domácí 22. září vyhráli 4:0. Utkání HC ČB - Znojmo se koná v neděli v Budvar Aréně od 17:00 a všichni jste na něj srdečně zváni!

Sestava Znojma z posledního zápasu na Slavii: Kameš (14. Altrichter) - Soudek, Havíř, Snopek, Benák, Pavel Kumstát, Křetinský - Erat, Vorel, Milan Procházka - Plch, Haman, Uram - Cisár, Barus, Plášek - Petr Kumstát, P. Pucher, Ludvík.

Výsledky domácích utkání se Znojemskými orli v posledních třech sezonách

26.9.1999 HC České Budějovice - HC Excalibur Znojemští orli Znojmo 2:2 (1:0,1:1,0:1)
Šimánek,R.Ťoupal - Vorel,Jakeš

7.1.2000 HC České Budějovice - HC Excalibur Znojemští orli Znojmo 4:4 (0:3,4:1,0:0)
Bartoš,Filipi,V.Nedorost,Nedoma - Havíř,Heš,Plášek,Vorel

27.10.2000 HC České Budějovice - HC Excalibur Znojemští orli Znojmo 0:3 (0:0,0:3,0:0)
Soudek 2,Vorel

2.2.2001 HC České Budějovice - HC Excalibur Znojemští orli Znojmo 2:3 (2:2,0:1,0:0)
Brabenec,Sailer - Havíř,Fink,Uram

5.10.2001 HC České Budějovice - HC Excalibur Znojmeští orli Znojmo 4:1 (2:0,2:0,0:1)
Bartoš 2,Čierny,Rob - Havíř

6.1.2002 HC České Budějovice - HC Excalibur Znojemští orli Znojmo 2:5 (1:1,1:3,0:1)
Sailer,Rob - V.Král,Pucher,Uram,Vorel,Haman

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....