Banes Motor České Budějovice
25.10.2002, Antonín Vansa

Z budějovické šatny zní unisono: zápas jsme nezvládli!

Nečekaně skončila domácí neporazitelnost mužstva HC České Budějovice. Po těžkých, ale zároveň vyhraných, zápasech přijel nováček z Liberce. Tým, jemuž se ještě v úterý smála celá republika, se rychle vzchopil a porážku 0:9 odčinil dúležitým vítězstvím na horké půdě v Budvar aréně.
Hodně těžko ze sebe soukali slova domácí hokejisté. Dokonce i šprýmař Luboš Rob měl značně zkaženou náladu, přesto ale zhodnotil výstižně celé utkání: „Dnes jsme nehráli moc dobře. Možná, že jsme se i uspokojili po těch předchozích vítězstvích. Škoda, že když se nám podařil zápas vyrovnat, tak jsme se nechali zcela zbytečně vyloučit a dostali jsme gól na 3:4." Největší problém viděl křídelní útočník v obranné hře, která nefungovala tak, jako v ostatních zápasech doma - „Nehráli jsme dobře v obraně. Liberečtí dnes jeli šestkrát sami na branku a to se nám prostě stávat nesmí!" nešetří kritikou na hru svého týmu Rob.

Podobně viděl utkání i českobudějovický bek Petr Gřegořek. „Určitě jsme se nijak neuspokojili," říká k otázce na podcenění mužstva ze severu Čech. „Řekl bych, že problém byl v obraně. Tam se nám dnes utkání vůbec nepovedlo. Oni nás sice nepřehráli tak jako v Liberci, ale ten zápas jsme takticky nezvládli a tudíž jsme ani nebodovali," tvrdí obránce, který jako jeden z mála znovu nezklamal.

Jeden z nejsmutnějších byl po zápase útočník Peter Bartoš. Ačkoliv znovu neúnavně zaměstnával liberecké obránce, vítězství se nedočkal. „Oproti zápasům s Pardubicemi, Litvínovem a Spartou jsme dost nepochopitelně změnili styl hry. Naděje nám svitla za stavu 3:3, ale pak jsme úplně zbytečně inkasovali v oslabení další gól a na zvrat jsme už neměli," hodnotí utkání slovenský hokejista. Na otázku, jak změnit styl hry, aby se smolné utkání neopakovalo i v neděli říká stručně. „To já nevím. Od toho jsou trenéři, aby něco vymysleli." Kritikou Bartoš nešetřil ani směrem k divákům, kteří v 58.minutě po proměněnému nájezdu Kropáče, zaházeli led předměty a protáhli tak utkání. „Bohužel se ukázalo, že diváci tu fandí, jen když se vyhrává. Fanoušek může být nespokojený, může si zapískat, zanadávat, ale předměty by na led házet neměl. Vždyť tady jde i o zdraví hokejistů!" upozorňuje rodák z Martina.

Nejvíce po utkání zářil brankář Liberce Jan Koťátko. Při svém prvním extraligovém startu dal zapomenout na výkony svých zkušených kolegů mezi třemi tyčemi a vychytal jihočeské střelce. „Já jsem hrozně šťastný, že se nám zde povedlo vyhrát. Byl jsem sice trochu nervozní, ale zvládli jsme to," usmívá se sympatický brankář. Jak sám tvrdí, o tom, že bude chytat se dozvěděl od trenérů poměrně brzy. „Hned ráno jsem věděl, že budu chytat. Trenéři mě na to připravovali." K utkání, které perfektně odchytal říká stručně - „Do utkání jsme nevstoupili dobře a mohli jsme hned na začátku inkasovat, ale podařilo se nám uhrát třetinu na 0:0 a od druhé třetiny už jsme byli lepší," shrnuje severočeský gólman.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....