Banes Motor České Budějovice
24.10.2002, David Lukeš

Domácí formu HC ČB v pátek prověří Liberec

Na jihočeském ledě se zítra střetnou dva týmy, které v minulém kole svá střetnutí prohrály. Přesto do zítřejšího zápasu nebudou určitě vstupovat ve stejném rozpoložení. Zatímco náš celek se do posledních chvil snažil v Praze na Spartě odvrátit konečné jednobrankové vítězství domácích, Bílí Tygři utrpěli na svém kluzišti rekordní debakl 0:9 od do té doby střelecky impotentní Slavie.
Podle papírových předpokladů, vezmeme-li v úvahu, že jihočeský celek v uplynulém týdnu na svém ledě řádil jako Černá ruka, by to měla být jednoznačná partie. Jak se ale již nejednou ukázalo, v naší nejvyšší soutěži je všechno možné. Přehnaný optimismus brzdí i kouč HC ČB Jaroslav Liška, jenž útočně laděný zápas nečeká. "Bude to těžký zápas vzhledem k tomu, že Liberec máme bodově na dosah a především po našich výsledcích doma, kdy jsme si získali respekt, soupeři přijedou s defenzivní taktikou. Určitě bude těžší tuto obranu soupeřů překonávat," upozorňuje Liška ve výhledu nejen na zápas s Libercem, ale i další domácí střetnutí, která budou následovat.

A s jakou taktikou vyjedou na led domácí? "Bude to o produktivitě našich útočníků. Pokud budeme střílet góly, pak se taktika změní podle stávajícího skóre," pouští se do úvah Jaroslav Liška, hodně toho ale pochopitelně prozradit nechce. Útočníci (s vydatnou pomocí nezvykle ofenzivně naladěných beků) se v posledních čtyřech domácích zápasech činili, gólmany soupeře pokořili devatenáctkrát! Věřme, že jim střelecký prach nezvlhne...

K pohodě v budějovické hale určitě přispívá publikum, které je v novém prostředí jako vyměněné. Toho si všiml i Jaroslav Liška. "Obecenstvo vytváří velmi příjemné prostředí, v hale je silná akustika. Myslím, že to má velký psychický dopad na soupeře. Budeme rádi, když přijde hodně lidí a budou nás povzbuzovat," chválí a zároveň zve jihočeské příznivce ledního hokeje do ochozů lodivod budějovických hokejistů.

Úvodní buly zápasu sousedů v tabulce (Liberec 9. - 21 bodů, HC ČB 10. - 20 bodů) bude vhozeno v pátek 24.10. v 17:30 v Budvar Aréně v Českých Budějovicích.

Sestava Liberce v posledním zápase: Falta (10. Šmíd) - Krstev, Čakajík, Jan Kudrna, Vála, Pospíšil, Kočí, M. Beránek, J. Moravec - Kropáč, Straka, Rozsíval - V. Novák, Plodek, Procházka - Kábrt, Hájek, Jiří Kudrna - Jankových, Musil, Kubinčák.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....