Banes Motor České Budějovice
23.09.2010, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e – Mládežnické soutěže jedou na plné obrátky. Díky volnému dni, 28. září, odehrají všechna mužstva více zápasů než bývá zvykem. Tento víkend bude v Budvar aréně k vidění dokonce šest zápasů. Hned třikrát se představí juniorský tým, všechny ostatní týmy sehrají na domácím ledě po jednom zápase. Super dnem bude sobota, kdy se odehrají dva zápasy po sobě.

Juniorka

Juniorka má za sebou tři odehraná kola a na kontě dva body. Ovšem všechny zápasy se odehrály na ledě soupeřů a teď bude mít juniorka možnost tří zápasů na vlastním ledě a její bilance by měla být výrazně lepší. Hned v pátek přijíždí Havířov. Havířov si zatím vede slušně. Posbíral celkem pět bodů. Nejprve prohrál doma s Litvínovem 3:4. Pak porazil doma Chomutov 3:2p a v pondělí vyhrál v Opavě 2:1. Zápas se odehraje na druhé ledové ploše v pátek od 18.00.

Hned v sobotu přijede do Českých Budějovic další moravský soupeř. Tentokrát to budou Oceláři Třinec. Ti mají na svém kontě čtyři body. Nejprve porazili Chomutov 8:6, pak prohráli doma s Litvínovem 3:5 a vyválčili bod ve Vítkovicích 2:3sn. Jihočeši budou hledat hlavně střelce, protože střelecká potence zatím není úplně nejlepší, ale v domácích zápasech by se mohli začít probouzet a dávat o sobě vědět. Tento zápas začíná v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Po dvou dnech odpočinku sehrají třetí zápas v Budvar aréně českobudějovičtí hráči se Spartou Praha. Spartě se zatím letos daří skvěle. Zatím ztratila pouhý jeden bod a má jich tak na svém kontě osm. Nejprve vyhrála v Brně 3:2p, pak hned ve Znojmě 6:4 a nakonec doma zdolala Chomutov 7:3. Takže je vidět, že bude silná hlavně ve hře dopředu. Tady si budou muset Jihočeši dát velký pozor při bránění sparťanského útoku. Tento atraktivní zápas začíná v úterý od 18.00 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost dobře začal, ale poslední kola mu nevyšla. Každopádně má nyní dobrou příležitost připsat si další body do vyrovnané tabulky soutěže, kde jsou českobudějovičtí dorostenci na druhém místě. V pátek sehrají již druhý letošní duel s Havlíčkovo Brodem. Rebelové mají na svém kontě osm bodů a jsou v bodovém kontaktu se špičkou. První zápas v Budvar aréně vyhráli domácí 4:2. Rebelům se zatím hraje lépe venku než doma, kde získali zatím pouhé dva body. Minulý víkend prohrál Havlíčkův Brod v Písku 1:5 a vyhrál v Hradci Králové 3:2. Zápase začne v Havlíčkově Brodě v pátek od 18.00.

V sobotu, to bude den plný hokeje. Nejprve sehrají v Budvar aréně zápas junioři a po nich se na led postaví starší dorost. Soupeřem jim bude BK Mladé Boleslav. První vzájemný duel v Boleslavi vyhráli Jihočeši 4:1 a tento výsledek by určitě brali i v sobotu. Boleslav má na svém kontě devět bodů a dýchá českobudějovickému celku na záda. Minulý víkend prohrála Boleslav v Liberci 4:5 a porazila doma Hradec Králové 4:1. Zisk tří bodů je rozhodně pro českobudějovický celek reálný. Zápase začíná v sobotu od 16.15 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

První porážku v sezóně už mají dorostenci za sebou a před sebou další kola, kde mohou vše napravit. V neděli se představí v Havlíčkově Brodu. Rebelové si zatím vedou dobře. V posledním kole vyhráli v Jihlavě 5:3 a drží se předních příček tabulky. Pro Jihočechy se nejedná o lehkého soupeře a pro zisk bodů bude třeba zabojovat a střílet branky. Zápas se odehraje v neděli od 10.30 v Havlíčkově Brodu.

Po dni odpočinku se představí dorostenci tentokrát doma a soupeřem jim budou Pardubice. Pardubicím se zatím vůbec nedaří. Na svém kontě mají pouhé tři body za vítězství 7:6 v Táboře, jinak třikrát odešli z ledu poraženi. O to více se budou snažit získat body a budou o to nebezpečnější. Každopádně jsou českobudějovičtí hráči v zápase favority a měli by získat další body. Zápas se odehraje v úterý od 17.30 na druhé ledové ploše Budvar arény.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci mají také na programu dva zápasy. Hned ten první bude s jedním z favoritů soutěže Liberec B. Liberec je v tabulce těsně pod Jihočechy a má o dva body méně. V posledním kole ovšem podlehl doma Třebíči 3:9!. Takže k poražení tento soupeř určitě bude. Zápas se odehraje v neděli od 12.00 v Budvar aréně.

Úterní zápas odehrají dorostenci v Kolíně. Kolín má zatím stejný počet bodů jako českobudějovičtí. Na svém kontě má jednu porážku, kterou utrpěl doma v posledním kole, kdy podlehl Kobře 1:5. Zápas v Kolíně začíná od 14.00.