Banes Motor České Budějovice
15.09.2010, Miroslav Mayer

Tisková konference HC MOUNTFIELD

Č. B u d ě j o v i c e - V nejznámějších prostorách Českých Budějovic, v Masných krámech, se konala předsezónní tisková konference extraligového týmu HC MOUNTFIELD za velkého zájmu přítomných novinářů. Na tiskové konferenci promluvil trenér František Výborný, sportovní manažer Josef Zajíc a generální manažer František Joun. Kromě plánů a cílů pro příští sezónu byly přítomným novinářům představeny nové sady dresů ve kterých se českobudějovický tým na ledě představí. Kapitánem týmu bude František Ptáček.

Chceme vytvořit jinou tvář našeho mužstva, říká Josef Zajíc

Úvodní slovo měl sportovní manažer týmu Josef Zajíc, který připomněl, že přišel do mužstva s úkolem přeměnit tvář týmu. Pochválil spolupráci s trenérem Výborným i svým předchůdcem Jaroslavem Jágrem. Mužstvo bývalo kritizováno za přístup a za menší snahu o bojovnost, to vše by se mělo v letošním roce změnit. Do mužstva přišli kvalitní hráči, kteří rapidně snížili věkový průměr mužstva. Předsezónní příprava proběhla kvalitně a do prvních kol by měl nastoupit kvalitní tým.

Mužstvo nedostalo konkrétní cíl na umístění. Hlavním cílem je přetvořit přístup hráčů k utkání a k fanouškům a být úspěšný i v zisku bodů. Cíl na umístění sice dán nebyl, ale každý sportovec chce vždy vyhrávat. Všichni chceme být úspěšnější. Důležité je dostat diváky do hlediště a udělat vše pro to, aby byli spokojeni s tím co tým bude předvádět.

František Joun: Rozpočet máme naplněn z devadesáti procent

Generální manažer klubu František Joun řekl, že rozpočet klubu je přibližně devadesát miliónu korun. To je v případě postupu do play-off. Další se bude odvíjet od úspěšnosti mužstva v play-off. Rozpočet je účetně naplněn na devadesát procent. To se povedlo i díky rozšíření obchodního týmu kdy novými tvářemi jsou Petr Míšek a Lucie Pravdová. Z důvodů ztrát z minulých let bude navýšeno základní jmění klubu. Nejhorší pro ekonomiku klubu je, když se tým neprobojuje do play-off. Klub má v dnešní době 125 partnerů.

Klub chce nadále bojovat o diváky a kromě výkonů mužstva, která přitahuje diváky nejvíce bude i nadále připraven atraktivní program. Samotní hráči se budou účastnit různých besed a akcí v dětských domovech. Hráči se již v letní přípravě často objevovali na různých akcích. To by mělo přiblížit hráče blíže fanouškům a nalákat je do haly. Plánuje se i program, kde se bude vedení, trenér i samotní hráči scházet s diváky v restauraci, aby se mohli diváci přímo zeptat na určité věci hráčů, nebo trenérů.

Mužstvo má srdce a o výsledek se bude rvát, slibuje trenér Výborný

Trenér klubu František Výborný se nejprve vyjádřil ke kvalitě ledu budvar aréně, která bývá kritizována. V současné době se na led malují reklamy a je domluveno s ledaři, že se bude více chladit, aby se kvalita ledu zlepšila. Kvalita ledu je důležitá a domácí mužstvo by mělo mít led, který jim vyhovuje a na který je zvyklé. Kvalitu ledu ovlivňuje mnoho faktorů a stále se na ni pracuje.

Trenér Výborný se také vyjádřil k odchodu Romana Turka. Byla to pro něj nečekaná zpráva, ale rozhodnutí Romana Turka chápe. Romanovi je třeba poděkovat za to, co udělal pro jihočeský hokej a jakou reklamu mu dělal na mistrovství světa i v zámoří. Pochválil jeho vztah s Jakubem Kovářem. Po ohlášeném odchodu Romana Turka volalo Josefu Zajícovi mnoho agentů s nabídkou brankářů, včetně zvučných jmen. Trenéři se rozhodli pro Jakuba Kováře, jako jedničku, a pro Šimona Hrubce, jako dvojku. Je to mladá dvojice a je to určitý risk. Většina skvělých brankářů byla jedničkou týmu už v mladém věku.

Suchá letní příprava probíhala devět týdnů. Přípravu absolvovalo velké množství hráčů. V přípravě se jevili dobře i sedmnáctiletí junioři. Ti samozřejmě pracovali s menší zátěží. Zdá se, že tito hráči (Sedlák, Švihálek, Rousek) jsou opravdoví talenti. V juniorském týmu je řadu hráčů, hlavně útočníků, kteří si v budoucnu „řeknou“ o extraligový dres.

Letošní příprava na ledě byla dlouhá a sehrálo se velké množství zápasů. Trenéři chtěli hráče otestovat a dát jim rovnoměrnou příležitost. Z toho se vykrystalizoval tým, který by měl v pátek nastoupit k prvnímu zápasu v Ostravě. Hráči byli vybráni podle nejlepšího vědomí a svědomí trenéru ve spolupráci s realizačním týmem. Zdá se, že před začátkem soutěže budou všichni hráči v pořádku. Někteří hráči jsou zklamaní, že nejsou v týmu. Budou hrát v juniorech, v Táboře a v Písku, aby byli kdykoli k dispozici.

Před začátkem sezóny je trenér Výborný trochu nervózní, ale myslí si, že trenéři udělali s mužstvem vše, co bylo pro něj dobré. Přípravné zápasy ukázaly, že hráči připraveni jsou. Důležitá je i psychická stránka. Mužstvo vyhraje tři zápasy a je nahoře, nebo prohraje tři zápasy a je dole. Úvodní los je těžký, ale je možná lepší sehrát zápasy s těžšími soupeři na jeho ledě na začátku sezóny. Věří, že mužstvo se o výsledek bude rvát a že do zápasů dá srdce. To je dobré i pro diváky, když vidí, že mužstvo hraje nadoraz.

Nové dresy

Mužstvo se bude v letošní sezóně na ledě prezentovat v nových dresech. Diváci je uvidí v neděli na úvodní domácí zápas. Pro domácí zápasy je určena bílá sada dresů, pro utkání na ledě soupeřů je připravena červená sada. Letos je připravena i třetí sada dresů a to v modré barvě. Po delší době se mužstvo vrací ke starším střihům dresů, kdy vepředu je šněrování na kaničku.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....