Banes Motor České Budějovice
12.09.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - I druhý hrací víkend přinesl všem dorosteneckým týmům HC České Budějovice vítězství. Starší dorost vyhrál obě svá utkání doma se štěstím na nájezdy a v prodloužení. Mladší dorost A zvítězil v Jihlavě a mladší dorost B doma rozstřílel Kobru. Jednoznačným hrdinou hracího víkendu se stává útočník Jiří Bárta, který dal pět ze šesti branek svého týmu a v sobotním zápase dal hned tři branky.

Starší dorost

Písek sahal po vítězství

V pátek přijel do Budvar arény tým IHC Písek. S tímto soupeřem si českobudějovičtí dorostenci zatím vždy bez problémů poradili. Tentokrát tomu tak nebylo. Písečtí sehráli výborný zápas, hlavně ve druhé třetině. Domácí vyrovnali až v poslední minutě zápasu a zápas dospěl do prodloužení. Tam branka nepadla a tak rozhodovaly nájezdy. V těch měli domácí na hokejkách více štěstí a hlavně v týmu Jiřího Bártu, který utkání svým proměněným nájezdem ukončil a domácí tak mohli slavit po výsledku 3:2sn. V brance se na vítězství při nájezdech podílel i David Gába.

Bárta – spasitel

Hned v sobotu přijeli do Českých Budějovic Letci Letňany. Nováček soutěže neměl být pro rozjeté Jihočechy vážnějším problémem. Jenže stalo se. Hosté vytěžili maximum z mála střel a domácí kombinovali až do branky a zapomínali střílet. Ještě pět minut před koncem vedli Letci 2:0. Z domácími to vypadalo zle-nedobře. Pak nastoupil spasitel Jiří Bárta. Nejprve snížil a posléze opět v poslední minutě vyrovnal. V sobotu chtěl být asi doma dříve a tak nečekal na nájezdy a rozhodl již v prodloužení. Zápas tak skončil 3:2p. Snad si Jihočeši nevybrali všechno štěstí pro zbytek sezóny.

Mladší dorost A

Rozhodla poslední třetina

Extraligoví dorostenci se v neděli představili v Jihlavě. Dukla první zápas v sezóně prohrála tak si chtěla spravit chuť. Jihočeši byli ovšem proti. Hosté dali branku v první části a domácí ve druhé. Třetí třetina patřila ovšem českobudějovickým dorostencům, kteří dokázali střelit dvě branky a zvítězit 3:1. Dva body v zápase zaznamenal útočník Lukáš Vopelka. Jihočeši tak mají ze dvou zápasů plný počet bodů.

Mladší dorost B

Desítka visela ve vzduchu

Mladší dorost B se v neděli poprvé letos představil doma. Soupeřem mu byla Kobra Praha. Hosté dokázali držet krok s domácím mužstvem pouze v první třetině, která skončila divoce 3:3. Pak už ovšem domácí začali úřadovat a druhou část vyhráli 4:1. Tím bylo o osudu utkání rozhodnuto. Střílelo se ovšem i v závěrečné části hry. Skóre tak rychle rostlo a zastavilo se na stavu 9:5 pro domácí. I dorost B má tak plný počet bodů. Dva body zaznamenal i Martin Koupal.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....