Banes Motor České Budějovice
09.09.2010, Matěj Mayer

HC MOUNTFIELD vyráží za dalším zápasem do Brna

Č. B u d ě j o v i c e – Již podruhé během sedmi dní změří českobudějovické mužstvo HC MOUNTFIELD síly s Kometou Brno. Ta má zatím v přípravě nepříliš lichotivé výsledky. Počet vyhraných zápasů na kontě Brna je tři a prohraných dokonce šest. Jihočeši mají bilanci 7 – 7. Poslední měření sil mezi těmito celky, které proběhlo ve středu, skončilo 3:1 pro českobudějovický klub. Kdo se stane vítězem tentokrát? To se dozvíme již v pátek v 18.00, kdy zápas začíná v brněnské hale Rondo.

HC MOUNTFIELD čeká v pátek předposlední přípravný zápas na novou sezónu a tak se jistě bude českobudějovické mužstvo chtít dostat do formy. Zbývá totiž již pouhý týden do začátku extraligy, kterou HC MOUNTFIELD odstartuje 17. září v pátek ve Vítkovicích. Poslední přípravný zápas sehraje českobudějovické mužstvo v pondělí 13. září v Budvar aréně s Pískem.

Výsledky HC MOUNTFIELD v přípravě jsou zatím jako na houpačce. Série více než dvou vyhraných zápasů v řadě se fanoušci jihočeského celku nedočkali a tuto bilanci už mohou pouze vyrovnat a to za předpokladu, že vyhrají obě poslední utkání. Stejně tak to je i s prohrami. Ovšem v případě, že by českobudějovičtí poslední dvě utkání prohráli, může se série dostat na tři prohraná utkání v řadě. Fanoušci HC MOUNTFIELD však doufají v první možnost.

Poslední vzájemný duel, který se hrál v pátek 13. září skončil vítězně pro domácí českobudějovické mužstvo. Utkání odstartovalo pro domácí HC MOUNTFIELD naprosto famózně. Už v 8. sekundě se ujali domácí vedení po blesku rychlé brance Jiřího Šimánka. To bylo ale ze strany domácích na delší dobu vše. Ve 29. minutě dovolili Brnu dokonce vyrovnat, když se trefil obránce Tomáš Malec, který si sjel na Hruškovu přihrávku. Pak přišla přesilová hra pět na tři pro domácí a ti jí dokázali využít Michalem Mikeskou. Závěr zápasu ještě okořenila další branka HC MOUNTFIELD. Jiří Šimánek se dokázal vyhnout vyjíždějícímu Trvajovi a přihrál před prázdnou klec osamocenému Lukáši Květoňovi, který se nemýlil. Hrdinou zápasu se stal Jiří Šimánek, který byl autorem první branky a velkou měrou se podílel i na té poslední.

Sestava Komety Brno byla oslabena o zkušeného matadora Jiřího Dopitu. Ten už však v posledním utkání proti Pardubicím nastoupil a dá se tedy očekávat, že nastoupí i v pátečním utkání.

Předpokládané sestavy:

HC Kometa Brno: Trvaj (Hovi) - Bičánek, Houdek, Mojžíš, Stehlík, Protivný, Malec, Richter, Zubíček - Dlouhý, Dopita, Erat - Veselý, Procházka, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Huml, Kvapil - Jakub Svoboda, Hruška, Pospíšil.

HC MOUNTFIELD: Kovář (Hrubec) - Snopek, Vydarený, Ptáček, Melichar, Novák, Šulc, Tůma, Klement - Šimánek, Mikeska, Kuchejda - Gulaš, Langhammer, Květoň - Mertl, Kašpařík, R. Pšurný - Martynek, M. Pšurný, Burian – Pletka, M. Pšurný.

Již v pátek večer se tedy dozvíme, kdo vyjde z tohoto souboje těsně před zahájením extraligy vítězně. Utkání se odehraje v brněnské hale Rondo a začíná v 18.00. Textový online přenos můžete sledovat zde.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....