Banes Motor České Budějovice
06.09.2010, Matěj Mayer

HC MOUNTFIELD míří za dalším zápasem na Kladno

Č. B u d ě j o v i c e – Mužstvo HC MOUNTFIELD míří za dalším přípravným utkáním. Tentokrát se hráči připravují na zápas se středočeským soupeřem. Ne příliš oblíbeným sokem je tým HC Vagnerplast Kladno. To se zatím představilo v přípravě celkem dvanáctkrát a z toho vyšlo sedmkrát vítězně. Jihočeši mají bilanci jen o něco málo horší. Komu se podaří zvítězit tentokrát? Odpověď na tuto otázku se dozvíme po konci úterního utkání, které začíná na Kladně v 17.30.

HC Vagnerplast Kladno patří v posledních letech mezi celky, které se řadí v extralize k těm nejméně úspěšným. V minulé sezóně se dokonce Středočeši ocitli až na samém konci extraligové tabulky a museli hrát play out. I přes nepovedenou sezónu se Kladnu v souboji s českobudějovickým mužstvem dařilo lépe. První dvě utkání ovládli Středočeši, první 5:4 po samostatných nájezdech a druhé 5:3. Pak následovalo vítězství HC MOUNTFIELD 2:1 po prodloužení a čtvrté utkání vyhrálo pro změnu stejným výsledkem Kladno.

Tento souboj bude jistě zajímavý pro pár hráčů, kteří v minulosti oblékali dres svého soupeře. Mezi nejčerstvější posily Kladna například patří Jindřich Kotrla, který patřil do kádru HC MOUNTFIELD pět let. Dlouhou dobu působil na jihu Čech i zkušený matador Radek Bělohlav. Vzpomínat bude určitě i Milan Toman, ofenzivní bek prožil na jihu Čech zřejmě nejlepší léta své kariéry. Z mužstva Kladna pamatuje svou krátkou českobudějovickou anabázi i Vítězslav Bílek. Ze současného českobudějovického kádru má největší spojitost s kladenským hokejem Jakub Langhammer, který se v Kladně narodil. Dále Milan Gulaš zde hostoval v sezóně 2007/2008 a Vilém Burian si za Kladno připsal svůj první a doposud jediný start v extralize v minulé sezóně.

Při pohledu na příchody a odchody před sezónou u kladenského týmu se zdá, že mužstvo spíše oslabilo. Brankářská jednička Miroslav Kopřiva zamířil do Slavie, zkušený František Kaberle do Pardubic. Mezi další hráče, kteří odešli, patří Marek Trončinský, Daniel Branda, Petr Mudroch, Tomáš Horna, Marek Čurilla, Richard Diviš či Martin Frolík. Značně nejistá je i budoucnost Martina Procházky. Seznam posil už tak bohatý není. Z juniorské ligy přišel Jaroslav Kružík, ze Sparty Martin Látal, ze Slavie Jiří Drtina. Zámořskou posilou je také útočník Tyler Harrison a z Liptovského Mikuláše posílil mužstvo brankář Martin Falter.

Výkony Kladenských v přípravě jsou zatím celkem dobré. V prvním utkání zametli s Ústím nad Labem 6:0, druhé vyhráli 4:3 nad Karlovými Vary. Pak následovali dvě prohry v řadě s Libercem a Hradcem Králové a pak opět dvě výhry. Nejprve v Chomutově a poté dokázali Patera a spol. přehrát i HC MOUNTFIELD v Budvar aréně 2:1. Stejným výsledkem si Středočeši poradili i s Mladou Boleslaví a Mnichovem. Dvě porážky měli na svědomí silnější týmy Drážďan a Plzně a poté přišlo opět vítězství nad Ústeckými Lvi. Poslední utkání vyhrál Vagnerplast na vlastním ledě s Chomutovem 2:1.

Utkání se hraje v úterý na kladenském ledě. Začátek je naplánován na 17.30. Onlajn textový přenos můžete sledovat zde.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....