Banes Motor České Budějovice
02.09.2010, Matěj Mayer

Jihočeši přivítají na domácím ledě Kometu

Č. B u d ě j o v i c e – Po turnaji Festivhockey ve švýcarském městě Yverdon se hokejisté HC MOUNTFILED konečně utkají s extraligovým celkem. Do českobudějovické Budvar arény zavítá mužstvo z jihu Moravy – HC Kometa Brno. Ta zatím za sebou nemá přiliš přípravných utkání, celkově se představila pouze osmkrát. Naproti tomu HC MOUNTFIELD si letos zahrál již dvanáctkrát. Podaří se Brnu získat teprve druhé vítězství proti extraligovému celku? To se dozvíme již v pátek, kdy utkání odstartuje v Budvar aréně od 17.30. Textový online přenos ze zápasu můžete sledovat zde.

Kometa Brno patřila v minulé sezóně O2 extraligy dlouho k těm z daleka nejhorším celkům. V závěru soutěže se jihomoravské mužstvo dokázalo zvednout a zachránit se v nejvyšší soutěži. Nakonec se umístilo Brno na třináctém místě a na svém kontě mělo dokonce o jednu výhru v řádné hrací době víc, než HC MOUNTFIELD. Co se týká vzájemných utkání v sezóně 2009 / 2010, lépe na tom byla Kometa. Ze čtyř utkání zvítězila třikrát. První utkání v Budvar aréně bylo ještě v režii HC MOUNTFIELD, kteří se mohli radovat z výhry 5:2. Ostatní tři zápasy skončili výsledky 3:1, 1:0sn, 4:0, pokaždé pro Kometu Brno.

V kádru Komety Brno působí řada hráčů, kteří v minulosti oblékali dres HC MOUNTFIELD. Čerstvou posilovou moravského mužstva je útočník Ondřej Veselý, který ještě loni sezónu válel v HC MOUNTFIELD. Minulou sezónu přišel do Komety na hostování Ivan Huml, jeho hostování se však po konci sezóny změnilo v přestup. V mužstvu Komety navíc nastupuje ještě Kamil Brabenec, jehož minulost je spjata hlavně s českobudějovickým klubem.

Největší posilou Brna v předsezónním období je Marek Kvapil. Útočník, který měl namířeno do KHL, kde nakonec nedopatřením nebyl jeho kontrakt zaregistrován, se nakonec vydal posílit Kometu. Dalšími posilami jsou třinečtí Tomáš Malec, Jozef Balej a Tomáš Pospíšil, dále pak obrovitý bek Richard Stehlík z Vítkovic. Mezi významné hráče kteří odešli se určitě řadí Václav Varaďa, který zamířil do Třince, David Ludvík bude hrát za Ústecké Lvi. Pavel Selingr s Alexandrem Hylákem podepsali v Chomutově. Do kádru HC MOUNTFIELD se navíc stěhoval obránce Jan Novák.

Přípravu neodstartovala Kometa zrovna skvěle, hned v prvním utkání dostali svěřenci Vladimíra Jeřábka solidně nařezáno od Slovanu Bratislava 10:4. Druhé utkání na ledě Třince brněnské mužstvo prohrálo 3:1. Pak dokázali alespoň částečně vrátit porážku Slovanu, když v domácím prostředí zvítězili 1:0. Další utkání sehrála Kometa v Tipsport Cupu. Zvítězila v Olomouci a přehrála i doma Zlín, naopak porážku 4:0 okusila na ledě Vítkovic. K poslednímu utkání přípravy zatím Kometa Brno nastoupila na vlastním ledě s Pardubicemi, které však dokázali domácí porazit 3:2.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....