Banes Motor České Budějovice
22.10.2002, Radek Vokál, David Lukeš

Budějovice jedou prodloužit sérii neporazitelnosti na Spartu

Po třech utkáních v Budvar Aréně míří budějovičtí hokejisté opět na cizí kluziště. Před týdnem sehráli doma odložené utkání druhého kola se Spartou a nyní míří do Prahy k odvetě. Sparta je o bod před Budějicemi, ty ale v posledních zápasech hrají výborně a navíc mají ještě utkání k dobru. V Holešovicích se dá čekat velmi napínavé utkání, protože domácí jsou pod velkým tlakem a nutně potřebují vyhrát, Jihočeši jsou ale na koni a rádi by prodloužili sérii bez porážky. Utkání můžete na www.hc-sparta.cz sledovat online.

Sparta zatím velmi zaostává za svojí rolí obhájce titulu a největšího kandidáta na zlato. Stále se potácí na hranici play-off a týmu to vře. Je pravdou, že sparťané mají poměrně rozsáhlou marodku, ale hráči, od kterých se čeká pozvednutí hry Sparty, zatím nepodávají očekávané výkony. To platí zejména o velezkušených Žemličkovi a Zelenkovi. Před víkendem dostal trenér Václav Sýkora za úkol oba zápasy vyhrát. To se mu nepovedlo, mužstvo jen remizovalo v Karlových Varech a vydřelo vítězství v prodloužení v sobotu ve Zlíně. Tříbodové vítězství si Sparta připsala naposledy 4. října doma s Libercem (4:3), od té doby prohrála ve Znojmě, remizovala doma s Pardubicemi, pak podlehla doma Třinci a v Budějovicích. Následovaly zmíněné zápasy ve Varech a Zlíně. Sparta tak již šest utkání čeká na tříbodovou výhru.

Naopak Jihočeši zažívají tradiční podzimní obrození. Všechno začalo 8. října v Edenu výhrou 1:0 v prodloužení. Následoval další bezgólový zápas doma se Vsetínem (3:0) a remíza ve Vítkovicích 2:2. Pak přišel velký budějovický týden - tři domácí utkání, tři jasná vítězství. České Budějovice tak již šest zápasů nenašly přemožitele. Favoritem by tak měli být na Spartě paradoxně hosté, rozhodně je ale nečeká žádný slabý soupeř. Sparťanům se navíc začínají vracet uzdravení marodi - do obrany se vrací Valdemar Jiruš a možná i Pavel Šrek.

Optimismus je tedy potřeba krotit a je si toho vědom i trenér Jaroslav Liška, jenž v jihočeské příloze Práva uvedl: "Sparta je vynikající mužstvo a na každého může přijít útlum. Pražané ho možná už překonali, protože dokázali v prodloužení vyhrát v televizním utkání ve Zlíně a přebít tam dvougólovou ztrátu." Koučovi Jihočechů udělala radost v domácí minisérii zlepšená produktivita v přesilových hrách. "Při přesilovkách nás zdobila jednoduchost a důraz. Ten budeme potřebovat i na Spartě," ví moc dobře Liška, který bude určitě nabádat své svěřence k opatrnému začátku, neboť rozjetá Sparta bývá těžko k zastavení. HC ČB nastoupí k zápasu kompletní až na mladého beka Barinku, který již sice trénuje, ale na ostrý start si bude muset zatím počkat.

Sestava Sparty z posledního utkání ve Zlíně: Bříza - Slavík, Srdínko, Richter, F. Ptáček, Hanzlík - Branda, Broš, Žemlička - Tomík, Leška, Havelka - Zelenka, Patrik Martinec, Tomajko - Špaňhel, Kašpařík, Vondráček.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....