Banes Motor České Budějovice
21.10.2002, Antonín Vansa

Kotaška se konečně dočkal!

Pohádka pokračuje! Kdo by byl čekal, že si jihočeši z trojzápasu se Spartou, Litvínovem a Pardubicemi odnesou tři body? V nedělním zápase se sen proměnil ve skutečnost. Budějovičtí zaskočili své východočeské rivaly úžasnou produktivitou střelby a vyhráli 7:3.
Na výhře měl opět nemalý podíl rychlonohé budějovické křídlo, Peter Bartoš. Pardubice dokonale rozložil především dvěma přesnými přihrávkami, z nichž vytěžila dvojice Turek - Sailer vedení 2:0 po první třetině. Příčiny hladkého vítězství vidí velmi jasně: „Byli jsme lepší v koncovce - dali jsme více gólů." usmívá se budějovický útočník a dodává, „sice jsme vysoko vyhráli, ale oni hráli velice dobře. Měli smůlu, že jsme rychle vedli, ale jinak jsou vynikajícím týmem." pěje ódy na soupeře Bartoš. Není žádným tajemstvím, že měli českobudějovičtí borci před svými soky respekt, ale speciální přípravu neabsolovovali - „To ne. Na ten zápas jsme se připravovali jako na každý jiný. Jen jsme vycházeli z jiné taktiky." nechává Bartoš nahlédnout do kuchyně HC České Budějovice. Zlomovým momentem byl dle něj šestý gól, který východočechy definitivně položil. „Tak ten šestý gól byl skutečně zlomový. Hokej je rychlá hra a góly mohou padnout kdykoliv. Pardubice určitě nastoupily do závěrečné třetiny se snahou výsledek zkorigovat, ale šestý gól je dorazil." míní Bartoš.

32 zápasů čekal na svůj premiérový extraligový gól obránce Ivo Kotaška. Až ve 41.minutě zápasu s Pardubicemi vzal puk a jen tak mimochodem s ním pozdravil náhradníka Barka - 6:2. „U mantinelu výtečně zabojovali Michi se Šimim, puk se nějak odrazil ke mě a já to zkusil napálit na branku. Naštěstí už mi to tam padlo." popisuje skromně inkriminovanou situaci zadák, jež tak snad dal definitivně zapomenout na vlastní gól s Plzní. Jak sám říká, domácí chtěli hlavně nezkazit začátek - „Šli jsme do zápasu s tím, že budeme hrát ze zabezpečené obrany, protože jsme věděli, že pardubičtí mají vynikající mančaft..." Hra ze zabezpečené obrany se skutečně vyplatila. Nejen, že se "perníkáři" nedostali do tlaku, ale po 5.minutách hry už prohrávali. „My jsme dnes měli větší vůli po vítězství. Moc jsme je toužili porazit a svým nadšením jsme Pardubice porazili." hodnotí utkání budějovický obránce.

Se svěšenými hlavami opouštěli Budvar arénu hokejisté HC Pojišťovna IPB Pardubice. Jen těžko ze sebe soukali východočeši slova a nakonec promluvil až ten nejzkušenější z nich - Otakar Janecký. „Bylo to nejednoznačné utkání, ale my jsme hráli hůře a dostávali více gólů. To je vše." prozradil Janecký, podle něhož rozhodla úvodní část: „Tak my jsme nechtěli inkasovat, ale jihočeši nás přehráli. Lépe bruslili a nastříleli nějaké góly, čímž se dostali do pohody a spadla z nich eventuální nervozita." Jen těžko se před zápasem dalo říci, s jakými cíly vlastně pardubičtí na jih Čech přijeli. „Přijeli jsme bodovat. Pro kolik bodů? To je jedno, hlavně jsme chtěli nějaký bodík získat." zakončil své hodnocení pardubický matador.

Velmi se omlouvám Vám, čtenářům tohoto článku, že si nemohou přečíst rozhovor s mužem zápasu, Filipem Turkem. Vinou nepozornosti mi Filip odešel. Ještě jednou se Vám velice omlouvám.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....