Banes Motor České Budějovice
19.10.2002, Antonín Vansa

Gřegořka Litvínov zklamal, Rob se už těší na Pardubice

Nečekané probuzení obránců zažila ve včerejším utkání Budvar aréna. Hokejisté z jihu Čech nedali svým severočeským kolegům žádnou šanci a po přesvědčivém výkonu je porazili 5:3.
Nemalý podíl měl na vítězství i hokejista, který na svůj první střelecký úspěch čekal až do včerejšího utkání - Petr Gřegořek. „Litvínov příliš dobře nezahrál. Byl jsem až překvapený, kolik dělali chyb. Velmi nám to usnadnili, i když věřím, že je Litvínov velmi silným celkem." zhodnotil výkon soupeře. Petr Gřegořek odehrál při svém budějovickém angažmá asi nejlepší zápas, a to nejen pro to, že si připsal po jednom gólu a jedné asistenci. „Tak určitě to byl můj nejlepší zápas, ale nechci to zase nějak přeceňovat. Však jsem zde odehrál pouze 12 utkání..." Přiznává, že jej první branka bude něco stát: „Pochopitelně, že budu muset něco zaplatit, koupit nějaká kuřata...takové ty tradiční věci, ale to udělám rád." rozdává úsměvy na všechny strany bývalý třinecký obránce.

Výraznou postavou týmu HC České Budějovice byl opět jeden z jeho nejzkušenějších hráčů, Luboš Rob. On sám si nemůže vynachválit spolupráci s mladíky Mrázkem a Ondřejem, s nimiž ho trenér spojil poprvé v 5.kole proti Havířovu. „Začínal jsem sezonu s jinými kluky, ale mužstvu se nedařilo a tak mne trenér posunul do formace k Mrázkovi a Ondřejovi. Oba jsou velmi tvrdí hokejisté, já se za ně stahuju při té defenzivní práci. Já si myslím, že ta spolupráce klape na výbornou." Litvínov měl před utkáním sérii tří porážek v řadě. Nestrašil jihočechy přeci jen tento fakt? „Věděli jsme, že "Litvajz" třikrát v řadě prohrál a že se to zase jednou otočí. Měli jsme z nich větší respekt než ze Sparty." Ke hře soupeře stručně dodává: „Byli velice nepříjemní. Přijeli s taktikou hrát dobře v obraně a spoléhat na brejky. Navíc po úvodní části, kdy prohrávali 1:3 svou hru vůbec nezměnili. Jen začali lépe bránit..."V neděli jihočeši budou moci změřit síly s vedoucím celkem hokejové extraligy - Pojišťovnou IPB Pardubice. „To bude opravdu velký boj. Pardubice mají dlouhodobě vynikající tým, který se dá jen těžko porazit. My však máme velkou touhu po vítězství a všichni věříme, že svou sérii bez porážky prodloužíme!" promlouvá odhodlaně populární "Kondor".

Vítězný, a zároveň i svůj první gól v sezoně vstřelil mladý obránce Josef Jindra. „Přežili jsme dlouhé oslabení 3 proti 5, pak i chvilku 4 proti 5 a hned jak jsem naskočil na led mi dal Petr Gřegořek puk do jízdy. Chtěl jsem to prostě trefit do branky a zaplaťpánbůh, že to tam padlo." popisuje gólovou situaci šťastný střelec. Hra Litvínova jej příliš nepřekvapila a výstižně ji komentuje - „Hráli celý zápas na brejky a trestali každou chybu, kterou jsme vyrobili..." Na otázku, zda-li si povšiml nějakého klíčového momentu v utkání, odpovídá: „Důležité bylo, že jsme za stavu 3:1 ubránili to dlouhé oslabení 5 na 3, ale nějakého klíčového momentu jsem si nevšiml."

Z týmu soupeře byl nejvýraznější postavou muž, hájící tři tyče - Marek Pinc. Nebýt jeho přesvědčivých zákroků, odjel by nejspíše severočeský celek s ještě větším přídělem. Hru svého celku hodnotí velmi kriticky - „Jeli jsme sem hrát ze zabezpečené obrany, tak jak se to venku hraje a chtěli jsme spoléhat na brejky. Jenže mnoha školáckými chybami jsme budějovické pouštěli do stoprocentních příležitostí." Ještě více byl kritický ke svému výkonu, ač zneškodnil mnoho budějovických ran. „Dnes k tomu nemám co říct. Pět branek je moc, tolik bych jich dostávat neměl." míní drobný brankář. Vysvětlení černé série žlutočerných se snaží hledat ve štěstí - „My jsme měli zpočátku sezony dost štěstí, avšak teď se k nám obrací zády...snad se to jednou otočí." doufá jeden z největších brankářských talentů posledních dob.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....